ČIŠĆENJE JEZERA PERUĆAC: ZAJEDNIČKIM NAPORIMA KA OČUVANJU PRIRODE

Discover Serbia i GoGreen Team, udruženi u ekološkim naporima, organizovali su uspešnu akciju čišćenja jezera Perućac, postižući impresivan rezultat od 428 prikupljenih džakova smeća, što je ekvivalent 28 kubnih metara otpada. Ova inicijativa je imala značajan odjek, a u njoj su učestvovali entuzijastični volonteri, predstavnici nacionalnog parka i stručnjaci iz udruženja Discover Serbia.

KLJUČNI PODACI O AKCIJI

 • Datum Akcije: 07.07.2023.
 • Organizatori: Discover Serbia i GoGreen Team
 • Lokacija: Jezero Perućac, Nacionalni park Tara
 • Učesnici: Volonteri, direktor Nacionalnog parka Tara, 8 rendžera, predsednik Discover Serbia Vladimir Pavlović

UVODNI GOVOR I EKOLOŠKA OBUKA

Dipl. ing. šumarstva Vladimir Pavlović, predsednik udruženja Discover Serbia, održao je uvodni govor, pre nego što su se volonteri uputili u akciju. Ekološka obuka pružila je učesnicima smernice o važnosti njihovog doprinosa očuvanju jezera i okoline.

PLOVIDBA EKOLOŠKOM FLOTOM

Akcija je sprovedena uz korišćenje čamaca Ekološke Flote Discover Serbia, sa unapred određenim planom i programom. Dva glisera bila su zadužena za bezbednost, dok je katamaran-restoran pratio regatu, pružajući učesnicima osveženje i potrebne usluge.

PROCES ČIŠĆENJA

Opremljeni zaštitnim prslucima i neoprenskim čizmicama, volonteri su pošli u akciju čišćenja jezera Perućac. Princip rada bio je u skladu s prethodnim akcijama, a sam tok akcije bio je identičan uspešnoj inicijativi na jezeru Međuvršje.

PODRŠKA NACIONALNOG PARKA I SIGURNOST UČESNIKA

Direktor Nacionalnog parka Tara, gospodin Dragić Karaklić, prisustvovao je akciji sa svojih 8 rendžera, pružajući podršku i ističući značaj zajedničkog rada na očuvanju prirodnih resursa.

ZAKLJUČAK AKCIJE

Po završetku čišćenja, svi učesnici su imali priliku da uživaju u organizovanom ručku u restoranu na katamaranu, što je bila prilika za zajedničko druženje i refleksiju o postignutom.

Ova akcija, sprovedena 7. jula 2023, predstavlja još jedan korak u nizu ekoloških inicijativa koje Discover Serbia kontinuirano sprovodi u cilju očuvanja prirode i podizanja svesti o značaju brige o okolini.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama