VRTIĆ „MIĆA I AĆIM“

Po ustaljenom planu i programu, udruženje Discover Serbia nastavilo je sa održavanjem akcija. Ovoga puta, na redu je bio vrtić „Mića i Aćim“.

Kao što smo to već i najavili, održana je još jedna u nizu akcija u okviru programa Uredimo za decu. Na teritoriji gradske opštine Vračar, koja je podržala i ovu manifestaciju, u ulici Vojvode Dragomira broj 11, od sada će 320 mališana imati prijatnije i bezbednije okruženje u dvorištu vrtića.

Naime, udruženje Discover Serbia je uz svesrdnu pomoć Opštine Vračar, udruženja Mladi Nomadi koji su donirali sredstva za navavku sadnog materijala, ali i kompanija Epson Srbija i Jaffa Srbija, organizovalo sadnju 50 stabala i podelu dodatnih 320 stabala koja su deca – polaznici ove predškolske ustanove dobila na poklon, kako bi ih posadila u svojim dvorištima ili obližnjim parkovima. Ovom prilikom je, tako, donirano čak 370 stabala!

Akciji se pridružilo 15 volontera, kao i osoblje vrtića „Mića i Aćim“. Osim sadnje stabala, održane su i edukativne radionice koje udruženje Discover Serbia praktikuje kada god je to moguće.

Za ovu priliku odabrali smo sledeće teme:

 1. Šumski bonton – ponašanje u prirodi
 2. Jesen
 3. Pogodi ko sam – svako dete se predstavlja kao neka vrsta stable
 4. Štafeta drveća
 5. Pravljenje Vilenjaka od gline, lišća. Vilenjaci će da čuvaju njihov vrt.
 6. Nauči da posadiš drvo

I ovom prilikom, kao uostalom i na svakoj drugoj akciji ovog tipa, mališani su se jako dobro proveli I zabavili I iskazali izuzetno interesovanje za pripremljen program. Akcija je trajala od 10h pre podne do 13h po podne.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

AKCIJU PODRŽALI I POMOGLI

Mladi Nomadi

Epson Srbija

Jaffa

Gradska opština Vračar

NAJAVA DOGAĐAJA

Uz podršku Mladih Nomada, kompanije Epson Srbija, Jaffa Srbija, Opštine vračar i GoGreen Team-a, posadićemo 50 stabala lovor višnje, kako bismo deci omogućili lepši i diskretniji boravak u toj predškolskoj ustanovi. Ali to nije sve – osim sadnje stabala, deci ćemo podeliti 320 sadnica koje će moći da posade u svom dvorištu.

Vrtići koje smo odabrali za ekološku akciju su u sličnoj situaciji. Oba su okrenuta ka ulici i nemaju adekvatnu vizuelnu zaštitu od prolaznika i potencijalno neželjenih aktivnosti u vidu nedozvoljenog fotografisanja, promatranja i praćenja dece.

Zato smo odlučili da učinimo sve što je u našoj moći i povećamo bezbednost mališana, ponudimo im diskretnije okruženje i prijatniji boravak u vrtićima.

Aktuelni problemi i zloupotreba dece svima su poznati, tako da nam je namera da omogućimo uslove da se tako nešto iskoreni u potpunosti. Mi to možemo našim ekološkim akcijama.

Vrtić „Mića i Aćim“ nalazi se u ulici Vojvode Dragomira 11, i na programu je 12. decembra 2022. godine. Ovo je jedan od najvećih vrtića na Vračaru. Njega pohađa 320 mališana.

Za ovu priliku, za sadnju smo pripremili 50 stabala lovor višnje. Naši volonteri, njih više od 20, zajedno sa pet inženjera šumarstva, će zajedno sa decom iskopati rupe, posade mlade sadnice i poduče decu o značaju šuma.

Pripremljena je ekološka obuka, a svoj deci biće podeljena po jedna sadnica, što znači da će polaznici vrtića „Mića i Aćim“ na poklon dobiti (još) 320 sadnica. Darivanje će da obave volonteri Discover Serbia tima, a sadnice su obezbeđene iz donacije Mladih Nomada, uz podršku kompanije Epson Srbija. Akciju je podržala i gradska Opština Vračar,

Planom i programom, predviđene su sledeće tematske akcije:

1. Šumski bonton – ponašanje u prirodi
2. Jesen
3. Pogodi ko sam – svako dete se predstavlja kao neka vrsta
4. Štafeta drveća
5. Pravljenje Vilenjaka od gline, lišća. Vilenjaci će da čuvaju njihov vrt.
6. Nauči da posadiš drvo

O ovim akcijama će, po već ustaljenoj praksi, biti snimljeni promo filmovi, angažovani profesionalni fotografi, a tokom same akcije, tim Discover Serbia će na velikom televizoru emitovati edukativne programe u vezi sa pošumljavanjem.

Početak akcije je planiran za 10 časova, i trajaće do 13 h.

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama