DISCOVER SERBIA ORGANIZOVALA ČIŠĆENJE KALEMEGDANA

Akcija u našem glavnom gradu, održana je u subotu, 15. jula. Tom prilikom, angažovani su volonteri kompanije „Yandex“, koji su sakupljali smeće na širem području Kalemegdana, uključujući tu i delove Naselja 25. maj, koje gravitira Kalemegdanu.

ORGANIZACIJA AKCIJE

Volonteri su bili podeljeni u nekoliko grupa, a svaku od njih predvodio je po jedan inženjer šumarstva – saradnik udruženja Discover Serbia.

Akcija je počela u 10 časova okupljanjem učesnika, i trajala je do 15 časova.

Po okupljanju volontera na dogovorenoj lokaciji, usledilo je formiranje grupa učesnika, podela zaštitnih rukavica i džakova za smeće, i start akcije čišćenja.

GDE SMO SVE BILI?

Tokom akcije, obišli smo Kalemegdan i deo Naselja 25. maj, koji gravitira Kalemegdanu. To je, ujedno, bio i cilj akcije čišćenja ovog dela grada tokom ove akcije.

Razlog zbog kojeg smo odabrali baš ovo mesto je činjenica da je jedna od najatraktivnijih lokacija Beograda prilično zaprljana, što nikako ne ide u prilog Beogradu niti njegovim stanovnicima. Naročito u jeku turističke sezone.

Želja nam je da našim sugrađanima i posetiocima jedan od najstarijih i po mnogima najlepši deo grada predstavimo u najboljem svetlu. Sprovođenjem planirane akcije, sigurni smo da ćemo u tome i uspeti. Pre svega, zahvaljujući volonterima kompanije „Yandex“, kojima je, baš kao i svima nama, čist Beograd na prvom mestu.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama