NOVI HEKTAR ŠUME ZA PLUĆA BEOGRADA

S prvim danima proleća nastavili smo našu veliku akciju pošumljavanja. Pluća Beograda od juče su bogatija za (simboličan broj!) 2024 novih stabala drveća koji će i u narednih više od 100 godina moći da služe poboljšanju kvaliteta vazduha u glavnom gradu. U sklopu naše inicijative formiranja naučno-nastavne baze Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zasadili smo novi hektar šume u Petrovčiću, što predstavlja značajan korak u obnavljanju zelenih površina i osiguravanju zdravijeg vazduha za glavni grad Srbije.

Naše udruženje je na ovaj način nastavilo akciju započetu prošle godine, a sada smo je realizovali zahvaljujući podršci 80 volontera kompanije Ekostar Pak, kojima se posebno zahvaljujemo.

Stručni tim Discover Serbia na ovoj akciji činilo je 10 inženjera šumarstva, na čelu sa Vladanom Ivetićem, redovnim profesorom Šumarskog fakulteta u okviru naučne oblasti Semenarstvo, rasadničarstvo i pošumljavanje. On je istakao značaj pažljivog izbora vrste drveća, kako bi se osigurala dugoročna korist od ovog zasada.

“Odabir adekvatne vrste drveća ključan je korak u realizaciji ovakvih akcija, jer ukoliko pogrešnu vrstu unesemo na neodgovarajuće stanište, uzalud smo zauzeli prostor na nekih 20 godina. Zato smo posebno pažljivo odabrali vrste koje će dugoročno doprineti ekološkoj ravnoteži ovog područja”, rekao je profesor Ivetić.

Kompanija Ekostar Pak i udruženje Discover Serbia sklopili su strateško partnerstvo sa zajedničkim ciljem da iniciraju, sprovode i promovišu aktivnosti koje doprinose zdravijem okruženju i jačanju ekološke svesti svakog pojedinca. Angažovanost kompanije Ekostar Pak pokazuje posvećenost zaštiti životne sredine i snažnu društvenu odgovornost.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama