EKOLOŠKA AKCIJA ZLATIBOR: OČUVANJE PRIRODE I REKE CRNI RZAV

Discover Serbia i GoGreen Team su, udruženi u ekološkim naporima, 08.07. organizovali uspešnu akciju čišćenja priobalja reke Crni Rzav na Zlatiboru. Ova inicijativa, po imenu „Ekološka akcija Zlatibor“, pružila je značajan doprinos očuvanju prirodne lepote ovog područja.

Ključni Podaci O Akciji

 • Organizatori: Discover Serbia i GoGreen Team
 • Lokacija: Priobalje reke Crni Rzav, Zlatibor
 • Podrška: Rendžerska služba Parka Prirode Zlatibor (Javno preduzeće Srbijašume)

OPIS AKCIJE

Akcija se odvijala nizvodno od restorana „Kod Batice“, prateći tok reke Crni Rzav ka Ribničkom jezeru. Učešće su uzeli volonteri, članovi Discover Serbia i rendžeri iz Parka prirode „Zlatibor”. Iako je područje bilo izuzetno “kontaminirano” zbog nedavnog seoskog vašara, zajedničkim naporima uspeli su da vrate prirodno stanje bez prisustva otpada.

Prikupljeni Otpad

Ukupno je prikupljeno 184 džaka otpada, što čini oko 10 kubnih metara smeća. Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti o važnosti očuvanja prirode i negovanja ekoloških vrednosti.

Podrška Parka Prirode Zlatibor

Rendžerska služba Parka prirode „Zlatibor” pružila je podršku akciji, demonstrirajući važnost saradnje između organizacija i institucija koje brinu o zaštiti prirode.

Ruta i Program Akcije

Akcija je krenula nizvodno od restorana, a grupu je pratilo putničko vozilo koje je bilo na raspolaganju učesnicima. Nakon završene akcije, autobus je prevezao učesnike do međustanice „Gold“ gondole. Zatim su se spustili do jezera, gde su čamci Ekološke flote Discover Serbia krenuli u čišćenje obale.

Vraćanje U Prirodu

Akcija je završena povratkom do „Gold“ gondola, gde su svi učesnici imali priliku da uživaju u prirodnom okruženju, uz prigodan muzički program.

ZAKLJUČAK

„Ekološka akcija Zlatibor“ predstavlja još jedan korak u nizu inicijativa koje Discover Serbia sprovodi u cilju očuvanja prirode i podizanja svesti o važnosti aktivnog učešća u očuvanju ekološke ravnoteže.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama