MORAVA ČISTA BITI MORA

Discover Serbia Tim je sa ponosom predstavio uspešno sprovedenu akciju čišćenja jezera Međuvršje pod nazivom „Morava čista biti mora“. Ova akcija predstavlja prvi izlazak ekološke flote na neko jezero i rezultat je saradnje sa volonterima GoGreen Team-a i turističkom organizacijom Čačak.

ORGANIZACIJA AKCIJE

Discover Serbia Tim preuzeo je ulogu organizatora i unapred isplanirano tok akcije, vodeći računa o bezbednosti učesnika akcije. Procedura plovidbe bila je jasno definisana, sa dva katamarana koji su vukli 6 čamaca Ekološke flote Discover Serbia. Tokom same akcije, organizovano je takmičenje između posada, a merilo uspeha bila je količina prikupljenog otpada. Pobednički tim bio je onaj sa najvećim brojem popunjenih džakova.

BEZBEDNOST UČESNIKA

Katamarani su vukli plovila duž cele rute, obezbeđujući maksimalnu bezbednost svih učesnika akcije, uključujući volontere. Iskusni licencirani skiperi upravljali su katamaranima i čamcima tokom celog događaja.

IZAZOV JEZERA

Jezero je bilo suočeno sa ozbiljnim problemom zagađenja, posebno u priobalnim područjima gde je mulj otežavao pristup. Ekološka flota Discover Serbia pokazala se kao odgovor na ovaj izazov, s obzirom da je specijalizovana za plovidbu po delikatnim područjima sa plitkom vodom i muljem.

REZULTATI AKCIJE

Nakon sprovedene akcije, jezero je doživelo značajno poboljšanje. Prikupljeno je neverovatnih 485 džakova otpada, što je ekvivalent 25m³. GoGreen Team, sa svojih 50 volontera, značajno je doprineo ostvarenju ovog impresivnog rezultata.

VIDLJIVI EFEKTI

Volonteri su sa magistralnog puta mogli jasno da vide pozitivne efekte svoje akcije. Gde je pre akcije bilo vidljivo dosta otpada na površini jezera, sada se ogledala zelenkasta voda, jasno svedočeći o efikasnosti i značaju ovakvih ekoloških inicijativa.

Discover Serbia Tim se raduje nastavku ovakvih akcija, čime se doprinosi očuvanju životne sredine i podstiče svest o važnosti čišćenja vodenih resursa.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama