TIM VOLONTERA GOGREEN NA PRVOJ LINIJI OČUVANJA PRIRODE

Jezero Međuvršje je u ovom periodu doživelo ekocid usled ogromnih količina plutajućeg otpada i to je bio za nas poziv na akciju. 

Trideset volontera iz GoGreen Team-a, uz podršku šest rafting čamaca iz eko flote Discover Serbia, hrabro se suočilo sa ovim izazovom. Tom prilikom, iz jezera je izvađeno neverovatnih 45 kubika plutajućeg otpada, što je oko 30 džakova otpada.

Motivacija volontera je bila očigledna – prema njihovim rečima, prethodne akcije na ovom jezeru urodile su plodom i na tim delovima je znatno manje otpada nego ranije. Neki volonteri su već ranije čistili ovo jezero, dok su neki bili debitanti, ali svi su zajedno radili s istim ciljem: očuvanje naše prirodne sredine.

Ova akcija je sprovedena namenski pred letnju sezonu, jer u ovo doba godine bujice donesu sa sobom velike količine otpada.

Prethodnih godina otpad je bio bliže brani na Međuvršju, ali smo uspešno očistili ta područja. Sada delujemo preventivno i očistićemo otpad pre nego što ga voda nanese ponovo ka brani i kupalištu. Koristimo specijalno izrađene čamce, jer je za ovu akciju neophodno da imamo plovila sa plitkim gazom, rekao je Vladimir Pavlović, direktor Discover Serbia.

Iako je izvađeni otpad teško reciklirati zbog različitih vrsta plastičnog otpada, važno je da je uklonjen sa mesta gde ne pripada.

Najveći deo ovog otpada završiće na deponiji, ali svakako je i to bolje nego da bude u reci, izjavila je Bojana Perić, direktorka društva za upravljanje ambalažnim otpadom Ekostar Pak, koji je eko partner inicijative Očistimo reke.

Ponosni smo na naše volontere i partnere koji su nam pomogli da realizujemo ovu akciju. Njihova posvećenost i trud doprineli su čistijoj prirodnoj okolini Čačka. Zajedno, možemo da rešimo ekološke probleme i da stvorimo bolje uslove za buduće generacije. Pridružite nam se u inicijativi Očistimo reke“, i pomozite nam da nastavimo sa ovakvim akcijama.

Svaki korak ka čistijoj i zdravijoj životnoj sredini je korak ka boljoj budućnosti za sve nas.

FOTO REPORTAŽA

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama