ČIŠĆENJE LIMA 2021: ZAJEDNIČKIM NAPORIMA DO ČISTIJE REKE I PROMENJENIH NAVIKA

Discover Serbia i GoGreen Team, udruživši svoje snage, ponosno su sproveli akciju čišćenja reke Lima u 2021. godini. Ova ekološki osvešćena inicijativa okupila je 50 predanih volontera, 6 iskusnih rafting skipera iz Discover Serbia i dodatnih 5 članova Discover Serbia na kopnu, koji su zajedno radili na čišćenju obale i vodenih tokova od nove hidroelektrane Rekovići do Mramorja.

DETALJI AKCIJE

 • Organizatori: Discover Serbia i GoGreen Team
 • Učesnici: 50 volontera, 6 rafting skipera, 5 članova Discover Serbia
 • Lokacija: Od nove hidroelektrane Rekovići do Mramorja na reci Lim

Akcija na Terenu

Volonteri su vredno radili kako bi očistili obalu reke Lim, a tokom akcije, 6 iskusnih rafting skipera Discover Serbia brinulo se o bezbednosti na vodi. Prikupljeni otpad, sa ukupnom zapreminom od oko 18m³ ili 423 džaka, svedoči o značajnom doprinosu čišćenju reke i očuvanju životne sredine.

Promocija Lokalnih Specijaliteta

U skladu s idejom promene navika i promocijom lokalnih vrednosti, volonteri su imali priliku da uživaju u specijalitetima ovog kraja. Na plaži u Priboju, ispred hotela Lim, mogli su probati heljdopite, pribojski ćevap, domaće sokove, ajvar, kao i proizvode kompanije VoLim, čime je naglašena podrška lokalnim proizvođačima.

Medijski Praćena Akcija

Akciju su sa pažnjom pratili i sa nje izveštavali brojni medijski timovi, uključujući TV redakcije B92, TV Prva, Nova S, i TV Priboj, čime je doprinos ove inicijative postao vidljiv i inspirativan širem auditorijumu.

Edukacija za Održivost

Osim konkretnog cilja čišćenja reke Lim, akcija je imala dodatnu dimenziju – edukaciju volontera o važnosti očuvanja životne sredine i promeni svakodnevnih navika. Ovaj segment doprinosi stvaranju svesti o održivosti i dugoročnom uticaju pojedinaca na okolinu.

Akcija čišćenja Lima 2021 predstavlja primer uspešne saradnje, posvećenosti očuvanju prirode i podsticanja lokalne zajednice na promene. Discover Serbia i GoGreen Team se zahvaljuju svim učesnicima, lokalnim partnerima i medijskim kućama na podršci i doprinosu ostvarenju ovog značajnog ekološkog poduhvata.

FOTO REPORTAŽA

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama