IZVEŠTAJ O REALIZOVANOJ AKCIJI – VRTIĆ „MAŠTARIJE“ NA ZVEZDARI

Discover Serbia tim je sa ponosom sproveo prvu ekološku akciju u saradnji sa kompanijom MSC, u vrtiću „Maštarije“ na Zvezdari. Ova akcija imala je za cilj unapređenje životnog prostora dece i pružanje podrške vrtiću u stvaranju prijatnije atmosfere za najmlađe.

Problem koji smo identifikovali

Vrtić „Maštarije“ bio je suočen sa izazovom nedostatka zelene vegetacije oko metalne ograde, čime je deci bila uskraćena diskretnost i prirodna zaštita od pogleda prolaznika. Odlučili smo da intervenišemo kako bismo omogućili deci bezbrižno odrastanje u sigurnom i estetski prijatnom okruženju.

NAŠA REŠENJA

Stručni tim inženjera Discover Serbia predložio je sadnju sadnica lovor višnje duž ograde, kako bi se stvorila prirodna barijera i obezbedila diskretna atmosfera tokom sva četiri godišnja doba. Odabrana je varijanta biljke bez bobica kako bismo osigurali bezbednost dece.

Saradnja sa Kompanijom MSC

Kompanija MSC je pružila značajnu podršku ovoj akciji, angažujući 17 volontera, među kojima su bili i roditelji koji su doveli svoju decu. Zajedno smo zadali cilj sadnje 50 lovor višanja, dovoljno da se obogati celokupna ogradna linija vrtića zelenim biljkama.

Učešće Vrtića i Vaspitača

Vaspitači vrtića „Maštarije“ aktivno su učestvovali u akciji, zajedno sa rukovodiocem vrtića, Bojanom Kralj. Njihova podrška bila je ključna za uspešno sprovođenje akcije.

REAKCIJA DECE

Akcija je sprovedena u subotu, van radnog vremena vrtića, kako bi se izbegao ometajući faktor za decu. Kada su deca u ponedeljak ugledala nove biljke u svom dvorištu, reakcija je bila oduševljavajuća, što je samo potvrdilo uspeh akcije.

ZAKLJUČAK

Ova ekološka akcija ne samo da je doprinela estetskom unapređenju vrtića „Maštarije“, već je i postala simbol uspešne saradnje između Discover Serbia i kompanije MSC. Verujemo da smo stvorili prijatnije okruženje za decu, podstičući ih na ljubav prema prirodi od najranijih dana. Nastavićemo sa sličnim inicijativama kako bismo ostvarili našu misiju unapređenja zajednica i životne sredine.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama