EKOLOŠKA AKCIJA NA ADI SAFARI

Ekološki teambuilding čišćenja Ade Ciganlije, područja koje u pojedinim delovima godine poseti i po 50.000 turista, je izazov i za tim Discover Serbia.

Akciju je planirao naš stručni tim, u saradnji sa Javnim preduzećm Ada Ciganlija i HR timom kompanije Sport Time.

Zadatak je bio da se odabere trenutak kada na Adi nema mnogo posetilaca. Rešili smo da akciju sprovedemo u toku radnog dana, uz podršku lagane kiše koja nam je omogućila da ispunimo uslov diskretne akcije.

Volonteri kompanije Sport Time, u skladu sa politikom kompanije Nike čiji su predstavnici, bili su orni za rad i sportski su podneli otežane uslove za realizaciju akcije.

Kompanija Nike, sa svojom linijom vodootpornih proizvoda, u mnogome je doprinela da sve aktivnosti sprovedemo po planu, a da nam volonteri „ne budu mokri“.

Volonteri su od strane predstavnika javnog preduzeća Ada Ciganlija obavešteni o značaju ovog područja, kao i o problemima zbog kojih smo krenuli u misiju čišćenja najlepšeg dela Ade Ciganlije.

Ada Safari

Iako se u blizini jezera nalazi restoran i vikend naselje, Ada Safari je uspela da zadrži izgled netaknute prirode. Međutim, u šumi koja okružuje jezero, posetioci ne biraju mesto za odlaganje otpada, pa je situacija bila alarmantna.

Naših 30 volontera, koje su činili zaposleni kompanije Sport Time i stručni tim Discover Serbia, u toku 3 sata trajanja akcije prešlo je ogromnu površinu, više od 60 ha. Postignut je izuzetan rezultat, u pogledu površine koja je očišćena i dekontaminirana. Prikupljeno je ukupno 768kg smeća koje je formiralo breg veličine 5m³.

Članovi tima su napravili odličnu atmosferu i akciju čišćenja prirode pretvorili u zabavan teambuilding sa koga su se vratili ispunjeni osećajem ponosa i zadovoljstva, jer su doprineli blagostanju i zdravlju prirode i posetilaca ovog divnog mesta.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama