ZASADILI SMO I GOGREEN ŠUMU U SURČINU

Zajedno sa udruženjem Discover Serbia, GoGreen Team realizovao je impresivnu akciju sa ciljem očuvanja prirode i unapređenja životne sredine u Surčinu!

Neverovatnih 18 volontera je posadilo čak 500 stabala na namenskoj parceli u Petrovčiću. Volonteri su zajedno sa stručnim timom udruženja Discover Serbia pripremili teren i formirali čitavu novu šumu na teritoriji koja je planirana da postane nova zelena oaza Beograda.

GoGreen Team je već godinama naš značajan strateški partner, a ovom akcijom njihovi volonteri su doprineli podizanju nivoa šumovitosti celog područja i stvorili nova staništa za ptice i druge vrste životinja, i tako povećali biodiverzitet i postavili temelje za razvoj novog šumskog ekosistema.

Vladimir Pavlović, osnivač i predsednik udruženja Discover Serbia, izrazio je svoje zadovoljstvo ovim događajem, ističući važnost volonterskog angažmana i pozivajući druge kompanije da se pridruže ovakvim inicijativama.

“Ponosan sam na volontere koji su odvojili svoje vreme i učestvovali u akciji. Nadam se da će njihov današnji gest biti primer i drugim kompanijama da se priključe formiranju pluća Beograda. Petrovčić to zaista i jeste. Ako uspemo u našoj nameri da pošumimo 250 hektara, vazduh će u decenijama pred nama biti osetno bolji”, kazao je Pavlović.

Udruženje Discover Serbia nastavlja svoju misiju očuvanja i unapređenja prirode. Tek se zagrevamo za ovogodišnje akcije i vrlo uskoro ćemo vas obavestiti o narednim!

A do tada – pozivamo sve društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže da zajedno stvorimo „zelenu plućnu arteriju“ Beograda. Njihovo ime ostaće trajno zabeleženo, jer će se šuma zvati upravo njihovim imenom.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama