EKOLOŠKA VOLIM EKSPEDICIJA 2022: OČUVANJE REKA U SKLADU SA PRIRODOM

Discover Serbia i GoGreen Team su, pod okriljem akcije Ekološka VoLim Ekspedicija, ponovo okupili entuzijastične volontere kako bi se posvetili čišćenju reke Lim i podizanju svesti o ekološkim izazovima. Ova avanturistička ekspedicija je bila ne samo o čišćenju, već i o promovisanju ljubavi prema prirodi i ekološki odgovornom ponašanju.

Ključni Aspekti Ekspedicije

 • Organizatori: Discover Serbia i GoGreen Team
 • Učesnici: 60 volontera i 8 iskusnih rafting skipera Discover Serbia
 • Lokacija: reka Lim, deonica od brane „Rekovići“ do bolnice u Starom Priboj

Priprema i Logistika

Ova ekspedicija je označila prvi izlazak Ekološke Flote na reke i jezera Srbije. Autobusi su zastali na Makišu kako bi preuzeli čamce Ekološke Flote iz fabrike Advance Boat. Na samo 4 stepena celzijusa, tim je hrabro krenuo iz Beograda ka reci Lim.

Detaljno Čišćenje Lima

Šest novih čamaca Ekološke Flote zablistalo je na reci Lim. Iskusni skiperi su usmeravali volontere na rafting čamcima kako bi temeljno očistili obalu reke. Ova ekspedicija je obuhvatila deonicu od brane „Rekovići“ do bolnice u Starom Priboju, pokrivajući ključna mesta gde lokalno stanovništvo uživa u rekreativnim aktivnostima.

Rezultati i Postignuća

U toku akcije, volonteri su uspeli prikupiti značajan broj džakova smeća, čime su dali svoj doprinos očuvanju reke. Prikupljeno je smeće u preko 200 džakova, svedočeći o posvećenosti tima i veličini problema zagađenja reka.

Lokalna Podrška i Edukacija

Akciju su podržali lokalni mediji, kao i portal i TV Nova S i B92, pružajući podršku širenju svesti o ekološkim izazovima. Takođe, volonteri su imali priliku da uživaju u lokalnim specijalitetima i proizvodima, podstičući ekonomiju lokalne zajednice.

Održivost i Edukacija

Cilj ekspedicije bio je i edukativnog karaktera, fokusirajući se na promociju ekologije i zdravih stilova života. Tim je želeo inspirisati zajednicu i pojedince da se aktivno uključe u očuvanje prirode.

Ova ekološka vodena avantura predstavlja samo jedan korak u dugotrajnoj borbi za očuvanje prirode, a Discover Serbia nastavlja rad na podizanju svesti i organizaciji različitih ekoloških akcija i edukativnih programa.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama