IZVEŠTAJ O EKOLOŠKOJ AKCIJI ČIŠĆENJA KRATOVSKE REKE

Discover Serbia, u saradnji sa volonterskom grupom GoGreen Team, sprovela je još jednu uspešnu ekološku akciju čišćenja, ovoga puta fokusiranu na očuvanje lepote Kanjona Kratovske Reke. Ova akcija okupila je 50 predanih volontera iz GoGreen Team-a, uz podršku i angažman četiri inženjera šumarstva iz tima Discover Serbia.

Lokacija Akcije: Kanjon Kratovske Reke, Pribojska Banja

Kanjon Kratovske reke, smešten nedaleko od Pribojske Banje, predstavlja dragulj prirode sa bogatim biodiverzitetom, pećinama i isposnicama koje privlače turiste iz različitih krajeva. Cilj akcije bio je očuvanje ovog dragocenog prirodnog resursa, stvaranje bezbednog i čistog okruženja za posetioce i stvaranje novog turističkog proizvoda.

DOPRINOS AKCIJE

U okviru akcije, volonteri su uspešno prikupili 180 kesa otpada, koji je uključivao različite vrste smeća prisutnog u kanjonu. Otpad je pažljivo sortiran i zbrinut na odgovoran način, čime je značajno unapređena ekološka situacija u ovom području.

Cilj Akcije: Stvaranje Novog Turističkog Proizvoda

Pored ekološkog aspekta, akcija je imala i turistički cilj. Očišćeni kanjon postaje privlačniji za posetioce, a želja je stvoriti novi turistički proizvod koji će istovremeno promovisati očuvanje prirode. Čist i uređen kanjon privući će ljubitelje prirode, avanturiste i turiste željne autentičnog doživljaja netaknute prirode.

Discover Serbia se zahvaljuje svim volonterima GoGreen Team-a na posvećenosti i entuzijazmu tokom akcije. Ova inicijativa je još jedan korak ka očuvanju prirode i razvoju turizma u Srbiji. Nastavićemo sa sličnim projektima, podstičući svest o važnosti očuvanja naše prirodne baštine.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama