ORGANIZACIJA DISCOVER SERBIA I IT KOMPANIJE ČISTE KANAL ZASAVICA U SPECIJALNOM REZERVATU PRIRODE

U subotu, 3.juna, održana je akcija čišćenja kanala Bosut, koji je sastavni deo Specijalnog rezervata prirode Zasavica. Ova inicijativa je okupila više od 70 volontera iz različitih IT kompanija iz Beograda. Šest čamaca Ekološke flote angažovano je u okviru akcije u kojoj je prikupljeno 6m³ plutajućeg otpada.

Inicijator akcije, organizacija Discover Serbia sprovela je u ovoj godini 9 sličnih akcija širom Srbije, ali je, po njihovom mišljenju, današnja akcija bila najsvrsishodnija, jer je iznad očišćenog dela kanala nakon akcije postavljena plutajuća pregrada, koja će sprečavati dalji protok otpada iz „kontaminiranog“ dela kanala ka Zasavici.

Pored zaštite specijalnog rezervata prirode, akcija je imala za cilj stvaranje boljeg ambijenta za stanište ptica i povećanje biodiverziteta. Pre same akcije, gnezda ptica su bila okružena plastičnim flašama. Volonteri IT kompanija su bili oduševljeni i ponosni na svoj učinak nakon akcije. Najavljuju nastavak akcije i „oslobađanje“ ptica od flaša, ističući da će animirati kolege iz svojih kompanija da se priključe nekoj od narednih akcija.

Uprava Specijalnog rezervata prirode Zasavica, predvođena upravnikom Simić Slobodanom i njegovim stručnim timom na čelu sa Stanković Mihajlom, podržala je ovu akciju i prepoznala njen značaj za očuvanje prirodnog bogatstva SRP Zasavica, pa su volonterima pored logističke podrške priredili zanimljivu ekološku radionicu.

Predsednik udruženja Discover Serbia, Vladimir Pavlović, istakao je izuzetnu važnost učešća što većeg broja kompanija u akcijama koje promovišu očuvanje prirode Srbije. Pozvao je i druge kompanije da se pridruže inicijativama „Očistimo reke Srbije”, „Pošumimo Srbiju” i „Uredimo za decu”.

Uz reči „budimo deo pozitivne promene i zajednički doprinesimo čistijoj i zdravijoj prirodi, vaša podrška je od ključnog značaja u ostvarivanju ciljeva koje svi delimo“, podvukao je da će Discover Serbia nastaviti da deluje na ovom polju, organizujući ekološke programe koji su koncipirani na principu izuzetno zanimljivog team building-a, i koji donose korist i zadovoljstvo svim učesnicima.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama