STVARANJE ŠUME „ATLANTIC GRUPA“ U SURČINU: ODRŽIVA BUDUĆNOST KROZ EKOLOŠKI TEAM BUILDING

15.11.2023. godine, u jutru kada je kiša padala bez prekida, volonteri su se okupili i krenuli na akciju gledajući u oblake. Međutim, kada su stigli u Petrovčić u Surčinu, priroda ih je nagradila – sunce je zasjalo, najavljujući da će ova ekološka akcija biti uspešna.

Stručni tim Discover Serbia, koji je obuhvatao 6 inženjera šumarstva i jednog geometra, i uz podršku redovnog profesora šumarskog fakulteta Vladana Ivetića, otpočeo je prvu akciju pošumljavanja Surčina i formiranja naučno nastavne baze šumarskog fakulteta.

Volonteri su bili podeljeni u 6 timova, takmičeći se u disciplinama kvalitetne sadnje i najvrednijeg tima. Ukupno 80 volontera iz Atlantic Grupe dalo je svoj doprinos ovoj plemenitoj inicijativi, gde je posađeno čak 2000 stabala hrasta lužnjaka.

Nakon izuzetno neizvesnog takmičenja, doneli smo odluku da svi volonteri dobiju nagrade i medalju zlatni volonter jer su neustrašivo krenuli na akciju po jako lošem vremenu.

Značaj akcije: Ova ekološka inicijativa ima dubok i dugoročan značaj za Surčin. Područje koje je dodeljeno Šumarskom fakultetu postaće ključna tačka za treću naučnu fazu fakulteta, a pošumljavanjem se stvara održiv i ekološki bogat prostor u skladu s urbanim planovima.

Cilj akcije: Cilj ove akcije nije samo sadnja drveća, već i podizanje svesti o važnosti pošumljavanja, očuvanja prirode i doprinosa ekološkom balansu.

Doprinos kompanije Atlantic Grupa: Kompanija Atlantic Grupa nije samo pokazala društvenu odgovornost, već je i angažovala svoje zaposlene u aktivnostima koje će dugoročno koristiti zajednici i životnoj sredini.

Poziv drugim kompanijama: Ova akcija služi kao inspiracija i poziv drugim kompanijama da se priključe sličnim inicijativama, gradeći tako zajedno održivu budućnost i jačajući odnose sa lokalnim zajednicama.

FOTO REPORTAŽA

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama