DAN KADA SAM UMESTO ODLETEO – POLETEO

Piše: Aleksandar Mirković

Dugo smo planirali ovakvu akciju no svaki put je delovalo nedostižno, komplikovano, manjkalo nekoliko pari ruku.

Ali nismo odustali od ideje. 

U momentu kada smo poslali projekat Ministarstvu za zaštitu životne sredine nismo ni sanjali da će doživeti ovakav odziv i da će biti naš najveći projekat do sada. 

Projekat je zahtevao mnogo volontera, jer je ideja da se zasadi pet hiljada (5000) sadnica oko jezera Lekovito, koje će, kada izrastu, biti vetrozaštitni pojas. 

Pozvali smo nekoliko IT kompanija i ponudili im team building u vidu sađenja mladica u Barandi. Oni su ovaj vid akcije prepoznali kao sjajan način da se zahvale na velikodušnosti jedinoj planeti koju imamo, a i odličan razlog za izlazak iz kancelarije i grada, ma iz sopstvene zone komfora.

Ideju je u subotu podržala i sama priroda. Sunce nas je ogrejalo (iako tamo vetar baš „šiba”), fizički rad olakšalo. 

Pešačili smo, smejali se, držali ašov i lopatu (neki) po prvi put u životu a opet svi zajedno. Sjajna ekipa IT – evaca, koji su bili orni za rad van kancelarije, kao i naši članovi udruženja spremni da daju instrukcije i logistički podrže još jednu eko akciju, napravili  su više nego odličnu radnu atmosferu i beskrajno hvala svima na tome.

Pored pošumljavanje, održana je i sesija šumske medicine.

Ovo nezaboravno iskustvo ćemo sigurno ponoviti u 2022. godini i svi ste dobrodošli.

Stvarno je dobar osećaj kada završiš, pogledaš u drvorede i pomisliš: Ovo će jednoga dana biti šuma. Ja sam je zasadio, sopstvenim rukama. Wow!”

Za 2022. imamo mnogo različitih akcija u planu i ovim putem pozivamo sve ekološki osvešćene kompanije da nam se pridruže. 

Uživajte u fotografijama. Nadamo se da će vam dočarati bar delić atmosfere i da ćete poželeti da sledeći put budete deo ekipe.

Vidimo se na nekoj od akcija!

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama