EKO RADIONICA VRTIĆ „KINDERGARDEN“

Društvo Discover Serbia podjednako je posvećeno prirodi, ekologiji i – deci! Upravo iz tog razloga, za 10. novembar 2022. godine pripremljena je posebna ekolo radionica, na ne tako uobičajenom mestu.

Na zakazani dan i na zakazanom mestu, stručni tim Discover Serbia sastavljen od prof. Dr. Gorane Isailović i diplomiranog inženjera šumarstva Vladimira Pavlovića, realizovao je ekološku akciju koja je na ovom lokalitetu prava retkost.

Prof. Dr. Gorana Isailović i Dipl. Ing šumarstva Vladimir Pavlović drže predavanje

Naime, Discover Serbia donirala je po sadnicu zimzelenih stabala svakom od 33 polaznika/predškolaca, dok su dodatna tri stabla posađena na upražnjenim mestima u bašti. Poklon koji su deca dobila nije ni svakidašnji ni uobičajen.

Samim tim, stabla koja će roditelji mališana posaditi u dvorištima porodičnih kuća ili u parkovima ispred zgrada u kojima stanuju, biće trajni zapis o ovom događaju. Bar za polaznike predškolske ustanove „Kindergarden“ i članove njihovih porodica, ali i za sve ostale koji budu upoznati sa ovom ekološkom akcijom.

Dipl. ing. šumarstva, Vladimir Pavlović, jedan je od predavača akcije Uredimo za decu

Procesu sadnje su prisustvovala i u njemu aktivno učestvovala sva deca. Tom prilikom, deca su naučila mnogo toga o ekologiji i ekosistemu, kao i o rastinju koje mogu da vide u parkovima i šumama. Naravno, i o značaju šuma za život na planeti.

Sa druge strane, naša ekipa je ispunjena radošću što će podmlatku pokazati šta su to osnove života, šta je to bez čega život na ovoj planeti nije moguć i što će im omogućiti da u najranijim danima njihovog detinjstva dožive nešto čega je veliki broj njihovih vršnjaka lišen: da dođu u direktan kontakt sa sadnicama i procesom sadnje.

Nauka u službi odrastanja i edukacije

Tom prilikom, doktorka Isailović je na poseban način uvela decu u svet bajki kroz dečji šumski wellness i kroz izuzetno zanimljive priče, gde su deca imala aktivnu ulogu.

Kako je to izgledalo, najbolje ilustruje život i rad čuvenog pesnika Laze Kostića, koji je u parku dvorca Dunđerski – inače njegovih kumova – svakom drvetu pevao pesme, grlio stabla i izgovarao im najlepše stihove. I to zajedno sa mladom Lenkom, ćerkom grofa Dunđerskog, u koju je bio potajno zaljubljen.

Za razliku od čuvenog pesnika, deca su ovom prilikom „svom“ stablu prenosila poruke, iz tematike kojom ih je naučila profesorka Gordana Isailović.

FOTO REPORTAŽA

NAJAVA DOGAĐAJA

Jedinstvena eko akcija na jedinstvenom mestu: vrtić „Kindergarden“ 

Društvo Discover Serbia podjednako je posvećeno prirodi, ekologiji i – deci! Upravo iz tog razloga, za 10. novembar 2022. godine pripremljena je posebna ekološka akcija, na ne tako uobičajenom mestu.

Naime, u samom centru Beograda, u Takovskoj ulici, nalazi se posebna predškolska ustanova „Kindergarden“, koja za razliku od klasičnih vrtića ima i dve bašte bogate drvećem i drugim rastinjem.

Koja je misija ove akcije?

Shodno činjenici da je javnost već uveliko upoznata sa radom i delovanjem udruženja Discover Serbia, osoblje vrtića „Kindergarden“ nas je kontaktiralo da zajedničkim snagama organizujemo akciju koja će omogućiti da se mališani, polaznici ovog internacionalne predškolske ustanove, detaljnije upoznaju sa prirodom, drvećem i procesom sadnje, da čuju nešto u vezi sa značajem zelenila i dođu u direktan kontakt sa biljkama.

Spoj zajedničkih interesa

Tim stručnjaka udruženja Discover Serbia, na čelu sa diplomiranim inženjerom šumarstva, Vladimirom Pavlovićem, svesrdno je prihvatilo ovaj poziv i pripremilo program koji će mališanima trajno ostati u sećanju, program koji će da doprinese njihovom mentalnom razvoju i ekološkoj svesti, tako da očekujemo da će neko od te dece jednoga dana da postane ekološki aktivista. Možda baš u Discover Serbia!

Sa druge strane, naša ekipa je ispunjena radošću što će podmlatku pokazati šta su to osnove života, šta je to bez čega život na ovoj planeti nije moguć i što će im omogućiti da u najranijim danima njihovog detinjstva dožive nešto čega je veliki broj njihovih vršnjaka lišen: da dođu u direktan kontakt sa sadnicama i procesom sadnje.

Šta smo još pripremili?

Polaznici predškolske ustanove „Kindergarden“ neće samo da budu u prilici da se upoznaju sa drvećem. Za njih su pripremljeni i posebni, autentični pokloni, koji će ih čitavog života podsećati na ovaj poseban dan.

Kako je protekao ovaj poseban dan i za decu i za članove udruženja, možete da vidite u delu teksta iznad. Ujedno, pozivamo sve zainteresovane za ovakve ili slične akcije, ljude sa originalnim idejama, da nas kontaktiraju i zajedno sa našim timom organizuju edukativne ekološke akcije, kao što će da bude ova, organizovana u saradnji vrtića „Kindergarden“ i udruženja Discover Serbia.

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama