IZVEŠTAJ O EKOLOŠKOJ AKCIJI „DA DUNAV OSTANE PLAV“ U SARADNJI SA GOGREEN TEAM

U najtoplijem danu godine, Discover Serbia, u partnerstvu sa volonterskom grupom GoGreen Team-a, sprovela je ambicioznu ekološku akciju pod nazivom „Da Dunav ostane plav“. Iako su visoke temperature bile izazovne, entuzijazam 46 posvećenih volontera nije oslabio, već je postao dodatni motiv da se zaštiti naša predivna reka – Dunav.

Cilj akcije bio je očuvanje prirodnog sjaja Dunava, simbola čiste i očuvane reke. Tokom ove inspirativne inicijative, volonteri su zajedničkim snagama prikupili neverovatnih 312 vreća otpada, što je ekvivalent 18 kubnih metara smeća. Ovo impresivno dostignuće nije samo doprinos čišćenju reke, već i snažna poruka o potrebi očuvanja vodenih ekosistema.

Mesto akcije bila su priobalna područja Dunava, gde su volonteri pažljivo uklanjali različite vrste otpada, od plastičnih flaša i ambalaže do otpadaka od drveta i stakla. Osim što su direktno doprineli očuvanju reke, volonteri su svesrdno delili informacije o značaju očuvanja vodotokova i ekosistema sa prolaznicima koji su se zatekli na obali.

Ova akcija je primer sinergije između organizacija civilnog društva i lokalne zajednice, ističući važnost zajedničkog napora u očuvanju prirode. Discover Serbia je ponosna na angažman svih volontera, a posebno želi da istakne doprinos GoGreen Team-a u ostvarivanju ovog značajnog ekološkog poduhvata.

„Da Dunav ostane plav“ nije samo akcija čišćenja, već i apel svima da se odgovorno odnose prema prirodi i vodenim resursima. Discover Serbia će nastaviti sa sličnim inicijativama, podstičući svest o značaju očuvanja naših reka i podstičući aktivno učešće zajednice u očuvanju životne sredine.

FOTO REPORTAŽA

NAJAVA DOGAĐAJA

15. jul – Ćišćenje Dunava na potezu Belegiš – Novi Banovci

Akcija čišćenja desne obale Dunava na potezu od Belegiša do Banovaca i rečnog peščanog ostrva u Belegišu. Sadnja stabala crne jove i vrbe na pogodnim mestima duž obale

Plan akcije:

 • Polazak autobusa iz Beograda 08:00h Sava Centar
 • Doručak u restoranu Pustolov u Novim Banovcima
 • Ukrcavanje na katamaran i čamce, čišćenje obale i sadnja stabala do crkve u Banovcima
 • Prevoz autobusom do Belegiša, čišćenje desne obale Dunava u Belegišu i sadnja stabala, a zatim prevoz čamcima do ostrva
 • Čišćenje ostrva
 • Povratak čamcima, plovidba do restorana Pustolov
 • Večera u restoranu Pustolov
 • Povratak u Beograd oko 19:00h

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama