PROLEĆNO ULEPŠAVANJE VRTIĆA I EKO LEKCIJE ZA DECU

Beogradski vrtić „Sunčica“ bio je 3. aprila epicentar ekoloških promena. Više od 120 predškolaca, zajedno sa ljubaznim osobljem vrtića pridružilo se timu udruženja Discover Serbia u uređenju dvorišta vrtića smeštenog u impozantnu vilu nedaleko od Vukovog spomenika. Osim zajedničke sadnje biljaka, za decu su upriličene ekološke radionice kroz koje su upotpunili svoje znanje o važnosti očuvanja prirode.

Stručni tim udruženja Discover Serbia je u okviru svoje inicijative „Uredimo za decu“ zvezdarskom vrtiću poklonio i posadio 30 tuja i 20 visećih saksija sa 40 različitih žbunastih biljaka. Sve ove biljke imaće značajnu ulogu u poboljšanju kvaliteta vazduha u dvorištu vrtića, smanjenju buke, kao i da omoguće veću privatnost za decu i hladovinu u vrelim letnjim danima. Kao svedoci urbanog života, ne smemo zaboraviti ni pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, jer osim što estetski oplemenjuje prostor, zelenilo blagotvorno utiče i na mentalno zdravlje dece, smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja.


Mališani iz vrtića „Sunčica“ posebno su bili oduševljeni ekološkim radionicama koje su edukatori licencirani od strane WWF-a (Svetski fond za prirodu) priredili za njih u cilju boljeg razumevanja važnosti prirode i zaštite životne sredine, te kako oni mogu na to da utiču.

Gotovo svakodnevno sprovodimo ekološke akcije širom Srbije, ali definitivno nam je najlepše kada su one usmerene direktno na decu. Naša je dužnost da im pružimo što kvalitetnije obrazovanje i ljubav, a kroz ove akcije upravo to i radimo“, rekao je Vladimir Pavlović, osnivač i predsednik udruženja Discover Serbia.

FOTO REPORTAŽA

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama