IZVEŠTAJ O REALIZOVANOJ AKCIJI – UREĐENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA OSNOVNE ŠKOLE „KRALJ PETAR PRVI“

Discover Serbia i Microsoft zajednički su realizovali akciju uređenja školskog dvorišta Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ u Beogradu, smeštene u Ulici Kralja Petra br. 7. Ova školska institucija, projektovana od strane arhitekte Jelisavete Načić, predstavljala je simbol modernosti u oblasti osnovnog obrazovanja ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji tokom početka 20. veka.

Škola  je i danas  izuzetno reprezentativna, smeštena je u blizini Saborne crkve i Konaka kneginje Ljubice.

Probleme koji su se javili u školskom dvorištu ka Sabornoj crkvi bilo je neophodno rešiti. Naime, primetno je nedostajalo tri stabla, verovatno osušena tokom vremena, što je iziskivalo hitnu intervenciju kako bi se očuvalo zelenilo škole i unapredilo školsko okruženje.

NAŠA MISIJA

Discover Serbia tim i volonteri kompanije Microsoft preuzeli su inicijativu. Kupili smo tri velike sadnice kuglastog javora i sproveli akciju sadnje. Obezbedili smo transport, iskopali rupe i posadili tri stabla, doprinoseći tako vizuelnom i ekološkom poboljšanju školskog dvorišta.

Iako je u sklopu akcije planirana i ekološka radionica za učenike škole, nažalost, učešće đaka nije bilo moguće. Samo sat vremena pre početka akcije, škola je dobila upozorenje o podmetnutoj bombi, što je uslovilo otkazivanje učešća đaka u ovoj etapi akcije. Međutim, Discover Serbia tim će nastaviti ovaj deo akcije u 2024. godini, pružajući đacima priliku da se uključe u proces sadnje i edukacije o značaju očuvanja životne sredine.

UČEŠĆE U AKCIJI

U ovoj akciji aktivno je učestvovalo 18 volontera kompanije Microsoft i 6 članova Discover Serbia tima, stvarajući timski duh i ostvarujući ciljeve postavljene pred ovu inicijativu. Ova saradnja sa Microsoft-om predstavlja još jedan korak napred u ostvarivanju naše misije unapređenja životnog prostora i podrške obrazovnim ustanovama.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama