MICROSOFT VOLONTERI UREDILI PEŠAČKE STAZE DELIBLATSKE PEŠČARE

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, nastavlja da doprinosi očuvanju i unapređenju naših prirodnih lepota. Naša poslednja ekološka akcija, održana 24. maja, okupila je skoro 60 volontera koji su zajedničkim snagama radili na uređenju pešačkih staza, jednog od simbola Deliblatske peščare.

Volonteri su bili podeljeni u osam timova, a svaki tim je imao zadatak da uredi i proširi postojeće staze koje svakodnevno koriste brojni rekreativci. Staze su kružne, tako da su na svakoj od njih radila po dva tima – crveni i plavi, u prijateljskom takmičenju.

Za najjače volontere, u centralnom delu Deliblatske peščare organizovan je izazov raščišćavanja vegetacije. Opremljeni zaštitnom opremom i pod nadzorom stručnjaka, volonteri su marljivo radili na čišćenju i uređenju staza, stvarajući sigurnije i pristupačnije puteve za sve posetioce.

Ova akcija nije bila samo fizički napor, već i prilika da se povežemo sa prirodom i doprinesemo njenom očuvanju. Uređene šetačke staze omogućavaju rekreativcima da uživaju u prirodnim lepotama Deliblatske peščare, dok istovremeno pomažu u očuvanju ekološke ravnoteže ovog dragocenog prirodnog rezervata.

Zahvaljujući posvećenosti naših volontera i podršci kompanije Microsoft, uspešno smo završili ovu zahtevnu akciju. Ovo je naša osma ekološka akcija sa Microsoft Development Center Serbia, i ponosni smo na sve što smo postigli zajedno. Radujemo se budućim ekološkim projektima koji će neminovno doprineti čistijoj i zdravijoj okolini, dok nastavljamo da gradimo bolje sutra za sve nas.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama