PROLEĆNO SREĐIVANJE „SREMSKE LEPOTICE“

Uspešno smo sproveli petu volontersku ekološku akciju sa ciljem očuvanja staništa i biodiverziteta, kao i unapređenja kvaliteta boravka posetilaca u zaštićenom području Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara“. Ova akcija je predstavljala zajednički napor za očuvanje prirodnih vrednosti ovog jedinstvenog područja, koje je poznato širom sveta kao „Eldorado za ptice“ i „sremska lepotica“. Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“ je dragocen kompleks mrtvaja, bara, močvarne vegetacije, vlažnih livada i šuma sa bogatim diverzitetom ekosistema i vrsta, posebno ugroženih.

Ukupno 50 volontera iz kompanije Media House je aktivno učestvovalo u različitim aktivnostima. Jedan tim volontera je bio posvećen očuvanju vodenih staništa, uklanjajući invazivne strane biljne vrste iz vode uz pomoć stručne ekološke flote Discover Serbia sa specijalizovanim čamcima. Drugi tim je radio na uređenju infrastrukture za posetioce, farbajući ograde, popravljajući mobilijare i postavljajući nove elemente prilagođene deci sa smetnjama u razvoju.

Ovu akciju podržala je i kompanija EKOSTAR PAK, specijalizovana za upravljanje ambalažnim otpadom, čiji je stručni tim održao edukativnu radionicu o selekciji i pravilnom odlaganju ambalažnog otpada za učesnike akcije.

Zahvaljujući predanosti zaposlenih u JP „Vojvodinašume“ i timu Discover Serbia, kao i podršci kompanije EKOSTAR PAK, ova akcija je postigla značajan uspeh u očuvanju prirode i unapređenju uslova za posetioce u SRP „Obedska bara“.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama