PROLEĆNO ULEPŠAVANJE JEDNOG OD NAJVEĆIH BEOGRADSKIH VRTIĆA

Vrtić „Skadarlija“, jedna od najznačajnijih ustanova za predškolsko obrazovanje u Beogradu, zrači novim sjajem na početku ovog proleća! Smešten u užurbanom starogradskom jezgru već 70 godina ovaj vrtić trenutno pohađa više od 600 mališana i u njemu je zaposleno 100 ljudi, zato smo posebno ponosni što je nama pripala čast da oplemenimo ovu oazu igre i srećnog detinjstva.

U želji da ojačaju ekološku svest i podstaknu angažovanje zajednice, Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije i Pivara Dogma udružile su snage i kroz projekat Lokalac na internetu donirale našem udruženju Discover Serbia sredstva za sadnice, ali se i pridružili u samoj akciji ozelenjavanja.

Kroz predan rad deset hrabrih volontera, vrtić je postao ne samo lepše mesto za igru, već i pravo čarobno kraljevstvo koje mališani već nazivaju baštom iz bajke „Alisa u zemlji čuda. Glavna zvezda ove preobražene oaze su hortenzije – 80 novih sadnica koje su uneli boje, život i radost u dvorište vrtića. Osim estetske vrednosti, ova biljka pruža brojne prednosti za decu, uključujući edukaciju o prirodi, poboljšanje kvaliteta vazduha i razvoj ekološke svesti.

Da citiramo naše prijatelje iz RNIDS-a:

Gledajući unapred, inicijativa za sadnju služi kao svetionik nade i inspiracije, podsetnik da je pozitivna promena nadohvat ruke kada se okupimo sa zajedničkom svrhom.

Hvala svim volonterima na njihovom nesebičnom angažmanu i posvećenosti!

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama