DISCOVER SERBIA BLOG

MICROSOFT VOLONTERI UREDILI PEŠAČKE STAZE DELIBLATSKE PEŠČARE

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, nastavlja da doprinosi očuvanju i unapređenju naših prirodnih lepota. Naša poslednja ekološka akcija, održana 24. maja, okupila je skoro 60 volontera koji su zajedničkim snagama radili na uređenju pešačkih staza, jednog od simbola Deliblatske peščare.

MICROSOFT VOLONTERI STVARAJU MAGIJU NA DEČIJEM IGRALIŠTU U ČARDAKU

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, nastavlja da donosi pozitivne promene u našu zajednicu. Naš najnoviji poduhvat, održan 24. maja u Deliblatskoj peščari, uključio je 38 entuzijastičnih volontera iz Microsofta koji su svojim vrednim radom doprineli izgradnji dečijeg igrališta u srcu Čardaka.

VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA LABUDOVOG OKNA SA MICROSOFTOM

Dana 24. maja, Discover Serbia zajedno sa kompanijom Microsoft, uz podršku Vojvodinašume, organizovao je veliku ekološku akciju u Specijalnom rezervatu prirode Labudovo okno, delu Deliblatske peščare duž Dunava. Labudovo okno je od izuzetne važnosti za veliki broj vrsta vodenih ptica, a naš zadatak bio je da očistimo ovaj dragoceni ekosistem od otpada koji ugrožava njihova staništa.

PROLEĆNO SREĐIVANJE „SREMSKE LEPOTICE“

Uspešno smo sproveli petu volontersku ekološku akciju sa ciljem očuvanja staništa i biodiverziteta, kao i unapređenja kvaliteta boravka posetilaca u zaštićenom području Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara“. Ova akcija je predstavljala zajednički napor za očuvanje prirodnih vrednosti ovog jedinstvenog područja, koje je poznato širom sveta kao „Eldorado za ptice“ i „sremska lepotica“.

EKO FAMILY DAY SA YANDEXOM U KOVILJSKOM RITU

Prošlog vikenda smo organizovali Family Day za zaposlene iz kompanije Yandex i njihove mališane! Više od 150 volontera i volonterki je tokom trajanja akcije sakupilo 50 džakova otpada sa priobalja i teže dostupnog dela u Koviljskom delu rezervata.

VOLONTERI BASF-A ZAJEDNO SA DECOM OZELENILI VRTIĆ „ISTOK“

Udruženje Discover Serbia je u nastavku naše dragocene inicijative „Uredimo za decu“ ostvarilo još jedan značajan korak ka stvaranju prijatnijeg i zdravijeg okruženja za naše najmlađe. Vredni volonteri kompanije BASF Srbija pridružili su se predškolskim mališanima u sadnji 160 sadnica lovor višnje u dvorištu novobeogradskog vrtića „Istok“, koji je deo Predškolske ustanove „11 april“ i ima više od 350 upisane dece.

EKO PORODIČNI DAN U KOVILJSKOM RITU SA GOGREEN TIMOM

Organizacija Discover Serbia u partnerstvu sa Javnim preduzećem Vojvodina šume i uz podršku volontera GoGreen tima, sprovela je ambicioznu ekološku akciju pod nazivom „Eco Family Day“ u Specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit.