POŠUMLJAVANJE NA PLANINI JELJEN: ZELENI ODMOR ZA BUDUĆNOST PRIRODE

U skladu sa svojom posvećenošću očuvanju životne sredine, Discover Serbia tim je organizovao impresivnu akciju pošumljavanja na planini Jeljen. Ova ekološka akcija imala je za cilj ne samo obogaćivanje lokalnog ekosistema, već i pružanje prilike volonterima da direktno doprinesu zelenijem i zdravijem okruženju.

U sklopu akcije, 76  volontera GoGreen Team-a, opremljenih alatima i sadnicama crnog bora i gorskog javora, okupilo se na planini. Sa stručnim vođstvom inženjera i doktora šumarstva koji su sproveli obuku za volontere, realizovana je akcija. Ovaj čin pošumljavanja ne samo da doprinosi opštem zdravlju šuma, već i kreira dugoročne efekte očuvanja prirode, povećavajući biodiverzitet i poboljšavajući kvalitet vazduha.

Bezbednost učesnika bila je od suštinskog značaja, pa su stručnjaci za bezbednost omogućili učesnicima da se fokusiraju na svoj doprinos prirodi. Pauze za osveženje i zajednički obroci doprineli su i društvenom aspektu ove ekološke avanture. Sve ovo je rezultiralo stvaranjem nove šume na oko 1,5 ha, odnosno, posađeno je 3.000 sadnica.

Ova akcija pošumljavanja ne samo da je doprinela očuvanju prirode na planini Jeljen, već je i postala simbol zajedničke brige za našu planetu, inspirišući sve učesnike da budu deo rešenja za aktuelne ekološke izazove.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama