VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA LABUDOVOG OKNA SA MICROSOFTOM

Da zajedno možemo da budemo deo pozitivne promene, pokazali smo na Eko akciji u saradnji sa Microsoft Dev Center Serbia.

Dana 24. maja, Discover Serbia zajedno sa kompanijom Microsoft, uz podršku Vojvodinašume, organizovao je veliku ekološku akciju u Specijalnom rezervatu prirode Labudovo okno, delu Deliblatske peščare duž Dunava. Labudovo okno je od izuzetne važnosti za veliki broj vrsta vodenih ptica, a naš zadatak bio je da očistimo ovaj dragoceni ekosistem od otpada koji ugrožava njihova staništa.

Na akciji je učestvovalo 40 volontera u 6 čamaca Eko flote, koji su sakupili preko 400 kesa otpada. Ovaj impresivan rezultat postignut je zahvaljujući timskom radu i izuzetnoj posvećenosti svih učesnika. Volonteri su bili podeljeni u dve grupe: ekološku flotu koja je čistila obalu sa vode koristeći rafting čamce, i pešadijsku jedinicu koja je čistila obalu sa kopna i preuzimala kese sa otpadom od volontera koji su čistili sa rafting čamaca.

Značaj ove ekološke akcije za Specijalni rezervat prirode Labudovo okno je nemerljiv. Flaše i drugi plutajući otpad ozbiljno ugrožavaju staništa vodenih ptica, ali zahvaljujući ovoj akciji, uspeli smo da očistimo veliki deo obale i time poboljšamo uslove za opstanak ovih vrsta. Naša misija je bila da rešimo ovaj problem, i ponosni smo na sve što smo postigli.

Ovo je bila izuzetno uspešna akcija koja je pokazala da zajedničkim snagama možemo napraviti značajnu razliku u očuvanju prirode. Radujemo se budućim ekološkim projektima sa našim partnerima, koji će nastaviti da doprinose čistijoj i zdravijoj životnoj sredini.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama