EKOLOŠKA AKCIJA U NACIONALNOM PARKU TARE

U sklopu sveobuhvatnih inicijativa očuvanja životne sredine, Discover Serbia, Nacionalni park Tara i GoGreen Team udružili su snage kako bi sproveli izuzetno značajnu ekološku akciju. Fokus ove akcije bio je na očuvanju područja Kaluđerskih bara, turističke zone Nacionalnog parka Tare.

Svestrani tim sastavljen od 58 volontera, uključujući 4 rendžera Nacionalnog parka Tara i 5 inženjera iz Discover Serbia tima, podeljen je u 4 tima, svaki odgovoran za čišćenje određenog sektora ovog jedinstvenog prirodnog staništa.

Rezultati ove akcije su zaista impresivni, sa čak 250 džakova otpada prikupljenih tokom jednog dana intenzivnog rada. Ovaj broj jasno ilustruje obim problema zagađenja na ovom prelepom području, naglašavajući važnost očuvanja i redovnog čišćenja prirodnih lokaliteta.

Saradnja između Discover Serbia i Nacionalnog parka Tare igra ključnu ulogu u ostvarivanju uspeha ovakvih inicijativa. Ova akcija označava još jedan korak napred ka zajedničkom cilju – očuvanju biodiverziteta i očaravajuće prirodne lepote Nacionalnog parka Tare.

Poseban značaj ove akcije ogleda se u tome što se sprovodi u turističkoj zoni Nacionalnog parka Tare. Čišćenjem ovog područja, ne samo da se poboljšava ekološka slika, već se i unapređuje turističko iskustvo posetilaca, sa pruženom prilikom da uživaju u neokrnutoj prirodi.

Jedan od ključnih ciljeva ove akcije bio je edukacija učesnika. Inženjeri iz Discover Serbia tima su delili svoje znanje o ekološkim izazovima i pružali praktične informacije o tome kako svaki pojedinac može doprineti očuvanju prirode.

Ova akcija takođe predstavlja poziv drugim kompanijama da se pridruže ovakvim inicijativama. Kroz zajedničke napore, možemo ostvariti trajne promene i unaprediti kvalitet života u našim prirodnim resursima.

Izražavamo iskrenu zahvalnost Nacionalnom parku Tare na podršci ovoj akciji i redakciji RTS-a na medijskoj promociji ekoloških vrednosti. Samo zajedno možemo ostvariti ciljeve očuvanja naše prirodne baštine.

FOTO REPORTAŽA

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama