AKCIJA OTKLANJANJA POSLEDICA SUPERĆELIJSKE OLUJE U BOJČINSKOJ ŠUMI: OTVORENE STAZE ZA ŽIVOTINJE I TURISTE

Nakon snažne superćelijske oluje koja je pogodila područje, stabla i grane su se srušile prekrivajući staze koje su inače korišćene od strane životinja i turista. U cilju obnove i očuvanja prirodne ravnoteže, Discover Serbia i volonteri kompanije MICROSOFT okupljeni iz lokalne zajednice, pokrenuli su akciju čišćenja kako bi se staze ponovno učinile prohodnim.

DETALJI AKCIJE

 • Datum i lokacija: Akcija se odvijala na području zahvaćenom superćelijskom olujom, a datum održavanja bio je planiran u najkraćem mogućem roku nakon oluje.
 • Uzrok akcije: Superćelijska oluja ostavila je za sobom razorene staze, čineći ih neprohodnim za životinje i turiste.
 • Cilj misije: Glavni cilj akcije bio je raskrčivanje staza, kako bi se omogućilo normalno kretanje životinja i turista, čime se obnavlja pristup prirodnom okruženju.

 

PLAN AKCIJE

 • Procena štete: Tim stručnjaka iz Discover Serbia prvo je izvršio procenu štete, identifikujući najkritičnija mesta gde je čišćenje najpotrebnije.
 • Mobilizacija volontera: Kompanija Microsoft se odazvala pozivu za volontiranje, a grupa entuzijastičnih pojedinaca okupila se kako bi zajedno doprinela obnovi područja.
 • Sigurnost na prvom mestu: Pre početka čišćenja, sprovedene su neophodne mere sigurnosti kako bi se volonteri zaštitili od eventualnih opasnosti prilikom raskrčivanja olupina.
 • Uklanjanje olupina: Timovi su pažljivo uklanjali izlomljena stabla i grane, otvarajući staze i omogućavajući ponovnu prohodnost.
 • Obnova staza: Nakon čišćenja, posebna pažnja posvećena je obnovi staza, kako bi se obezbedila dugoročna stabilnost i bezbednost.

 

ZNAČAJ AKCIJE

Ova akcija ima dvostruki značaj. Prvo, omogućava lokalnim životinjama slobodno kretanje kroz njihovo prirodno stanište. Drugo, vraća pristup turistima, omogućavajući im da ponovno uživaju u prirodnim lepotama područja.

ZAKLJUČAK

Akcija otklanjanja posledica superćelijske oluje predstavlja primer zajedničkog napora zajednice, volontera i organizacija koje brinu o očuvanju prirodne ravnoteže. Otvorene staze služe kao simbol obnove i posvećenosti očuvanju prirode.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama