ČIŠĆENJE JEZERA MEĐUVRŠJE: SPREMANJE VODENE OAZE

U nastojanju da se očuva vodeni ekosistem, Discover Serba je sproveo jedinstvenu akciju čišćenja jezera Međuvršje. Tokom ovog ekološkog angažmana, koji se odigrao tokom jednog dana, volonteri su uklonili otpad i nečistoće iz vodene površine, čineći jezero čistijim i sigurnijim za faunu i lokalnu zajednicu.

Za ovu akciju, Discover Serbia je angažovao šest rafting čamaca ekološke flote, katamarane i druge plovne alate, kako bi pokrili šire područje jezera. Licencirani skiperi su pomogli da akcija bude efikasna i sigurna za učesnike.

Svaki volonter je dobio zaštitnu opremu, uključujući sigurnosne prsluke, rukavice i neoprenske čizme. Tokom čišćenja, posvećenost ekološkim vrednostima i zajedničkom dobru bila je vidljiva na svakom koraku, dok su učesnici pažljivo uklanjali otpad iz vode.

Pored ekoloških benefita, akcija čišćenja jezera imala je i zajednički efekat, okupljajući lokalnu zajednicu u borbi za očuvanje prirodnih resursa. Ova inicijativa ne samo da je unapredila estetiku jezera Međuvršje, već je i podigla svest o važnosti očuvanja vodene sredine.

U sprovođenju akcije učestvovalo je 65 volontera GoGreen Team-a. U samoj akciji prikupljeno je 286 džakova otpada odnosno oko 12m³ plutajućeg otpada.

Discover Serbia nastavlja da postavlja standarde u volonterskim ekološkim akcijama, stvarajući pozitivan uticaj na životnu sredinu i inspirišući druge da se pridruže globalnom naporu za očuvanje planete.

FOTO REPORTAŽA

KRATAK FILM O AKCIJI

ZABELEŽENO U MEDIJIMA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama