VOLONTERI BASF-A ZAJEDNO SA DECOM OZELENILI VRTIĆ „ISTOK“

Udruženje Discover Serbia je u nastavku naše dragocene inicijative „Uredimo za decu“ ostvarilo još jedan značajan korak ka stvaranju prijatnijeg i zdravijeg okruženja za naše najmlađe. Vredni volonteri kompanije BASF Srbija pridružili su se predškolskim mališanima u sadnji 160 sadnica lovor višnje u dvorištu novobeogradskog vrtića „Istok“, koji je deo Predškolske ustanove „11 april“ i ima više od 350 upisane dece.

Svako dete koje je učestvovalo u sadnji drveća imalo je čast da mu dodeli ime i izgovori želju, a prvo posađeno drvo dobilo je ime Milkica. Angažovanje predškolaca i njihovo interesovanje za brigu o prirodi bilo je izuzetno inspirativno. Već su isplanirali načine kako će se organizovati za redovno zalivanje novoposađenih sadnica, pokazujući tako odgovornost prema životnoj sredini već u najranijem uzrastu.

Jelena Dubljević, direktorka Predškolske ustanove „11 april“, pridružila se akciji, izražavajući posebnu zahvalnost volonterima na njihovom angažovanju i vremenu koje su posvetili. Interakcija sa mališanima takođe je bila vrlo dragocena, jer su deca imala priliku da saznaju šta znači biti eko volonter, stičući tako važne životne lekcije o solidarnosti i brizi za zajednicu. Dodatno smo za decu upriličili i eko radionicu, gde su se detaljnije upoznali sa brojnim biljnim i životinjskim vrstama, a posebno sa načinom na koji treba prema njima da se ophode.

Ova akcija nije samo doprinela zelenijem okruženju za našu decu, već će im omogućiti i čistiji vazduh, manju buku i privatniji prostor za bezbrižnu igru u dvorištu vrtića koji se nalazi tik uz prometnu saobraćajnicu. Radujemo se sledećoj poseti vrtiću „Istok“, kada ćemo moći da vidimo kako su sadnice porasle i kako se prostor transformiše u još prijatnije i inspirativnije mesto za igru i učenje.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama