IZVEŠTAJ O EKOLOŠKOJ AKCIJI SAKUPLJANJA ŽIRA HRASTA LUŽNJAKA U SARADNJI SA MICROSOFT

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, uspešno je sprovela ekološku akciju sakupljanja žira hrasta lužnjaka. Ova inicijativa se odigrala 3. oktobra 2023. godine i predstavlja još jedan korak ka očuvanju najvrednije vrste tvrdih lišćara u Srbiji.

Uz podršku deset posvećenih volontera iz kompanije Microsoft, akcija je okupila tim stručnjaka iz Discover Serbia kako bi prikupili žir hrasta lužnjaka. Ukupno je sakupljeno oko 200 kilograma žira tokom ove inspirativne akcije, što predstavlja značajan doprinos očuvanju prirode i podršku autohtonoj flori.

Mesto akcije bilo je Šumska uprava „Morović“, gde su volonteri iz Microsofta radili rame uz rame sa stručnjacima Discover Serbia. Hrast lužnjak ima poseban značaj kao autohtona vrsta, a ovogodišnji urod semena bio je izuzetno velik. Međutim, hladno vreme prouzrokovalo je naglo opadanje semena na zemlju, što je zahtevalo hitnu intervenciju kako bi se sačuvala njegova svojstva.

Akcija sakupljanja žira hrasta lužnjaka ne samo da je doprinela očuvanju prirode, već je i naglasila važnost partnerskih odnosa između organizacija civilnog društva i kompanija. Microsoft se istakao kao odgovorna kompanija, doprinoseći zajedno sa Discover Serbia pozitivnom uticaju na životnu sredinu.

Ova akcija je deo šireg napora Discover Serbia da podigne svest o ekološkim pitanjima i podstakne aktivno učešće zajednice u očuvanju prirode. Nastavićemo sa sličnim inicijativama, pozivajući druge kompanije i pojedince da se pridruže našim naporima za očuvanje biodiverziteta i održivu budućnost.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama