Ekološka VoLim ekspedicija 23.09.2022.

Udruženje Discover Serbia organizuje još jednu u nizu ekološku akciju u cilju očuvanja reka Srbije.

Akcija čišćenja će se realizovati na toku reke Lim sa startnom pozicijom u Priboju.

Početak akcije je planiran za 12h, a sama akcija će trajati do 19h.

Za sve učesnike je organizovan i zajednički ručak i osveženje na plaži u Priboju u 15h.

Sama akcija čišćenja će se realizovati ekološkom flotom udruženja Discover Serbia koju čini 6 rafting čamaca koji imaju 5 odvojenih komora izradjene od Hipalon Neoprena i to od njkvalitetnijeg ORKINOG materijala koji postoji na tržištu. i 10 kajaka.

Ovu akciju čišćenja Lima sprovodimo na relaciji Priboj-ušće Uvca,na najmirnijoj deonici Lima. Odabrali smo da akciju sprovedemo na deonici sa nivom 1, na većem delu ove deonice su plaže na kojima se kupaju deca.

Dodatno, sa HE Potpeć i HE Rekovići dogovoreno je da u toku akcije čišćenja imamo minimalan protok Lima 19 kubnih metara u sekundi. Svaki od čamaca će imati skipera i još jednog iskusnog člana posade iz redova Discover Serbia.

Pored svih navedenih mera predostrožnosti imaćemo jedan safety čamac na kome će biti iskusni skiperi koji će dodatno brinuti o bezbednosti.

Svi učesnici akcije čišćenja Lima moraće da nose zaštitni pojas i kacigu (ne smeju ih skidati u toku akcije), pored toga imaće veslo kao obavezni deo opreme. Dodatna oprema koju će imati su neoprenske čizmice i neoprensko odelo.

Deo akcije se sprovodi na kopnu pa tako jedan deo tima čisti  lako dostupna mesta na reci poput plaža i izletišta koja su ujedno i stecišta otpada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

OSTALI

ČLANCI

Održana ekološka akcija – Obedska bara

Već uobičajene aktivnosti pod radnim nazivom „Ekološka akcija“, prvog vikenda novembra odigrala se na Obedskoj bari. Iako vreme nije bilo naklonjeno učesnicima, postignuti rezultati su vredni svake pažnje. Ovoga puta,…
Ekološka Akcija – Čišćenje Reke Lim

Ekološka Akcija – Čišćenje Reke Lim

Čišćenje Reke Lim Jedan od naših najvažnijih ciljeva je podizanje svesti ljudi o važnosti očuvanja životne sredine. Želimo da upozorimo ljude na opasnosti koje prete ekosistemima oko urbanih zona, usled…
discover Serbia

Konak za odmor Ljutice

Ako ste za beg od gradske vreve na par dana, željni prirode i mira za duži odmor, bilo da dolazite porodično, sa decom ili sa prijateljima, imamo za vas preporuku!…

Discover Serbia koristi kolačiće kako bi ti obezbedio najbolje korisničko iskustvo. Saznaj više.