EKOLOŠKE AKCIJE PODRŽANE OD KOMPANIJE „GoGreen Team“

TIM VOLONTERA GOGREEN NA PRVOJ LINIJI OČUVANJA PRIRODE

Jezero Međuvršje je u ovom periodu doživelo ekocid usled ogromnih količina plutajućeg otpada i to je bio za nas poziv na akciju. Trideset volontera iz GoGreen tima, uz podršku šest rafting čamaca iz eko flote Discover Serbia, hrabro se suočilo sa ovim izazovom.

EKO PORODIČNI DAN U KOVILJSKOM RITU SA GOGREEN TIMOM

Organizacija Discover Serbia u partnerstvu sa Javnim preduzećem Vojvodina šume i uz podršku volontera GoGreen tima, sprovela je ambicioznu ekološku akciju pod nazivom „Eco Family Day“ u Specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit.

EKOLOŠKA AKCIJA KOVILJSKI RIT: OČUVANJE BIORAZNOLIKOSTI I RIBLJIH MRESTILIŠTA

Volonteri GoGreen Team-a, u saradnji sa Specijalnim rezervatom prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit“ i podrškom Vojvodinašuma, sproveli su značajnu akciju čišćenja i oslobađanja ribljih mrestilišta u ovom prirodnom bogatstvu. Akcija je održana u subotu, 14. oktobra 2023. godine, okupivši čak 100 volontera, uključujući i međunarodnu podršku iz Mađarske.

EKOLOŠKA AKCIJA ZLATIBOR: OČUVANJE PRIRODE I REKE CRNI RZAV

Discover Serbia i GoGreen Team su, udruženi u ekološkim naporima, 08.07. organizovali uspešnu akciju čišćenja priobalja reke Crni Rzav na Zlatiboru. Ova inicijativa, po imenu „Ekološka akcija Zlatibor“, pružila je značajan doprinos očuvanju prirodne lepote ovog područja.

ČIŠĆENJE JEZERA PERUĆAC: ZAJEDNIČKIM NAPORIMA KA OČUVANJU PRIRODE

Discover Serbia i GoGreen Team, udruženi u ekološkim naporima, organizovali su uspešnu akciju čišćenja jezera Perućac, postižući impresivan rezultat od 428 prikupljenih džakova smeća, što je ekvivalent 28 kubnih metara otpada. Ova inicijativa je imala značajan odjek, a u njoj su učestvovali entuzijastični volonteri, predstavnici nacionalnog parka i stručnjaci iz udruženja Discover Serbia.

ORGANIZACIJA DISCOVER SERBIA I IT KOMPANIJE ČISTE KANAL ZASAVICA U SPECIJALNOM REZERVATU PRIRODE

U subotu, 3.juna, održana je akcija čišćenja kanala Bosut,koji je sastavni deo Specijalnog rezervata prirode Zasavica. Ova inicijativa je okupila više od 70 volontera iz različitih IT kompanija iz Beograda. Šest čamaca Ekološke flote angažovano je u okviru akcije u kojoj je prikupljeno 6m³ plutajućeg otpada.