EKOLOŠKE AKCIJE PODRŽANE OD KOMPANIJE „Epson“

SJENIČKO JEZERO BLISTA ZAHVALJUJUĆI DIC TIMU

Prelepi pejzaži Sjeničkog jezera dobili su dodatni sjaj zahvaljujući izuzetnom angažovanju edukatora Dečijeg inovacionog centra iz Beograda. Ovaj put, njihova misija bila je posvećena čišćenju prirode, a za lokaciju su odabrali jednu od najvećih turističkih atrakcija ovog dela Srbije.

TIM VOLONTERA GOGREEN NA PRVOJ LINIJI OČUVANJA PRIRODE

Jezero Međuvršje je u ovom periodu doživelo ekocid usled ogromnih količina plutajućeg otpada i to je bio za nas poziv na akciju. Trideset volontera iz GoGreen tima, uz podršku šest rafting čamaca iz eko flote Discover Serbia, hrabro se suočilo sa ovim izazovom.

ZAJEDNO SA IVBC, ČISTILI SMO GORNJI DEO JEZERA MEĐUVRŠJE

U okviru naše inicijative „Očistimo reke“, zajedno sa volonterima iz kompanije IVBC, organizovali smo akciju čišćenja jezera Međuvršje, najvećeg veštačkog jezera na Zapadnoj Moravi. Uz pomoć tri čamca ekološke flote i podršku naših volontera, prikupili smo oko sedam kubika otpada, što je otprilike 30 džakova plutajućeg otpada.

EKOLOŠKA FLOTA UDRUŽENJA DISCOVER SERBIA

Svedoci smo da je naša životna sredina vrlo narušena kroz nepažnju i nerazvijenu ekološku svest, što može i već uveliko utiče na zdravlje, privredu, a samim tim i na kvalitet života u Srbiji. Nedovoljan stepen pošumljenosti, loše stanje reka i rečnih korita, uticaj klimatskih promena, kao i sve veći nemar ljudi za sredinu u kojoj i od koje živi, predstavlja sve veću pretnju životu i zdravlju ljudi.

OBEDSKA BARA – FAMILY DAY – FORMIRANJE MOBILIJARA ZA DECU – ČIŠĆENJE VLAŽNIH STANIŠTA SA GOGREEN TIMOM

Već uobičajene aktivnosti pod radnim nazivom „Ekološka akcija“, prvog vikenda novembra sprovele su se na Obedskoj bari. Iako vreme nije bilo naklonjeno učesnicima, postignuti rezultati su vredni svake pažnje. Ovoga puta, okupilo se oko 150 volontera, mnogi od njih sa svojim podmlatkom, kojima je ova akcija u osnovi i bila namenjena.