“Zasadi bor za lepši Zlatibor”

Na Zlatiboru je u toku prvomajskih praznika uspešno završena prva faza akcije  “Zasadi bor za lepši Zlatibor”. U ovoj akciji je u podnožju skijališta Tornik posađeno čak 10.000 sadnica crnog bora.

U akciji koja je sproveđena u period 15.04. -01.05. učestvovalo je preko 200 volontera a poseban kuriozitet predstavlja činjenica da su volonteri zaposleni u nekoliko IT kompanija koje nisu želele da ovom akcijom steknu publicitet već samo da učine dobro delo za zajednicu. Kompanije su prihvatile inicijativu ekološkog udruženja Discover Serbia koje je pokretač ove izuzetno zanimljive i sadržajne akcije. Tim inženjera i doktora šumarstva, aktivista Discover Serbia izvršio je odabir sadnog materijala, odabir metode sadnje, organizacionu formu sadnji kao i lokaciju za sadnju. Učesnici akcije su istakli da je profesionalno, stručno planiranje akcije doprinelo da se ostvari izuzetan rezultat čiji je indikator broj posadjenih sadnica.

Predsednik udruženja Discover Serbia dipl. ing. šumatstva gospodin Vladimir Pavlović ističe da su sve ekološke akcije ovog udruženja multisadržajne i da pored ekološke akcije kao obavezne segmente sadrže promotivne aktivnosti i edukaciju aktera i posmatrača događaja. Inženjer Šumarstva Vladimir Pavlović navodi da je ovo prva faza programa i najavljuje nastavak događaja u septembru i oktobru i poziva sve društveno odgovorne kompanije i pojedince da se priključe akcijama. On ističe da je Discover Serbia otvorena za sve zaintresovane kompanije i pojedince i usmerava ih na sajt organizacije www.discoverserbia.rs na kome mogu da se informišu o narednim događajima.

Volonteri učesnici akcije nisu krili oduševljenje, neki od njih su već učestvovali u sličnim akcijama a nekima je ovo bio prvi put, ali zajedničko za sve prisutne je da su sa osmehom na licu završavali radni dan u kome su “baš oni” podarili Zlatiborskoj flori nove stanovnike i naučili da racionalno konzumiraju prirodu.

 

cena po osobi

REALIZOVANO

U cenu je uključeno

U cenu NIJE uključeno

OSTALI

PAKETI

Pogledajte ostale pakete iz iste kategorije

Još jedna uspešno realizovana akcija pošumljavanja je iza nas! 5000 sadnica i vredne ruke naših zaposlenih u IT kompanijama doprineli su ozelenjavanju lepe Barande.

cena po osobi

REALIZOVANO

Čišćenje Dunava na potezu Belegiš – Novi Banovci 23.07.2022. Akcija čišćenja desne obale Dunava na potezu od Belegiša do Banovaca i rečnog peščanog ostrva u Belegišu. Sadnja stabala crne jove i vrbe na pogodnim mestima duž obale.

cena po osobi

pozovite za cenu

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje vetrozaštitnog pojasa, uspostavljanje lokacije za zaštitu ptica i formiranje njihovih gnezda.

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološka akcija, pošumljavanje šumskog zemljišta na kome je do 2016. godine bila kvalitetna borova šuma. U 2016. godini izuzetno snažan tornado je “počupao stabla” pa sada na ovom mestu postoje samo pojedinačna stabla bora.

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje arboretuma na obali filmskog jezera u Barandi

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološko sportska akcija na delu Lima od Priboja do Ušća Uvca.

cena po osobi

REALIZOVANO

Španskih boraca 36a, 11000 Beograd
info@discoverserbia.rs

Online upit za: “Zasadi bor za lepši Zlatibor”