Vrtić Mića i Aćim – održana još 1-na akcija Uredi za decu

Vladimir Pavlović

Vladimir Pavlović

Osnivač Discovera

20221212_105722

AKCIJU SVESRDNO POMOGLI:

Po ustaljenom planu i programu, udruženje Discover Serbia nastavilo je sa održavanjem akcija. Ovoga puta, na redu je bio vrtić Mića i Aćim.

Kao što smo to već i najavili, održana je još jedna u nizu akcija u okviru programa Uredi za decu. Na teritoriji gradske opštine Vračar, koja je podržala i ovu manifestaciju, u ulici Vojvode Dragomira broj 11 od sada će 320 mališana imati prijatnije i bezbednije okruženje u dvorištu vrtića.

Dipl. ing. Vladimir Pavlović sa decom iz vrtića Mića i Aćim na Vračaru

Naime, udruženje Discover Serbia je uz svesrdnu pomoć Opštine Vračar, udruženja Mladi Nomadi koji su donirali sredstva za navavku sadnog materijala, ali i kompanija Epson Srbija i Jaffa Srbija, organizovalo sadnju 50 stabala i podelu dodatnih 320 stabala koja su deca – polaznici ove predškolske ustanove dobila na poklon, kako bi ih posadila u svojim dvorištima ili obližnjim parkovima. Ovom prilikom je, tako, donirano čak 370 stabala!

Akciji se pridružilo 15 volontera, kao i osoblje vrtića Mića i Aćim. Osim sadnje stabala, održane su i edukativne radionice koje udruženje Discover Serbia praktikuje kada god je to moguće.

Za ovu priliku odabrali smo sledeće teme:

  1. Šumski bonton ponasanje u prirodi
  2. Jesen
  3. Pogodi ko sam – svako dete se predstavlja kao neka vrsta stable
  4. Štafeta drveća
  5. Pravljenje Vilenjaka od gline, lišća. Vilenjaci će da čuvaju njihov vrt
  6. Nauči da posadiš drvo

I ovom prilikom, kao uostalom na svakoj drugoj akciji ovog tipa, mališani su se jako dobro proveli i zabavili i iskazali izuzetno interesovanje za pripremljen program. Akcija je trajala od 10h ujutru, do 13h popodne.

Prezentacija programa na novom TV-u

NAJAVA:

Eko akcija u vrtiću „Mića i Aćim“ – Mladi Nomadi

Uz podršku Mladih Nomada, kompanije Epson Srbija, Jaffa Srbija, Opštine vračar i Green team-a, posadićemo 50 stabala lovor višnje, kako bi smo deci omogućili lepši i diskretniji boravak u toj predškolskoj ustanovi. Ali to nije sve – osim sadnje stabala, deci ćemo podeliti 320 sadnica koje će moći da posade u svom dvorištu.

Vrtići koje smo odabrali za ekološku akciju su u sličnoj situaciji. Oba su okrenuta ka ulici i nemaju adekvatnu vizuelnu zaštitu od prolaznika i potencijalno neželjenih aktivnosti u vidu nedozvoljenog fotografisanja, promatranja i praćenja dece.

Zato smo odlučili da učinimo sve što je u našoj moći i povećamo bezbednost mališana, ponudimo im diskretnije okruženje i prijatniji boravak u vrtićima.

Aktuelni problemi i zloupotreba dece svima su poznati, tako da nam je namera da omogućimo uslove da se tako nešto iskoreni u potpunosti. Mi to možemo našim ekološkim akcijama.

Vrtić „Mića i Aćim“ nalazi se u ulici Vojvode Dragomira 11, i na programu je 12. decembra 2022. godine. Ovo je jedan od najvećih vrtića na Vračaru. Njega pohađa 320 mališana.

Za ovu priliku, za sadnju smo pripremili 50 stabala lovor višnje. Naši volonteri, njih više od 20 zajedno sa pet inženjera šumarstva će zajedno sa decom da iskopaju rupe, posade mlade sadnice i poduče decu o značaju šuma.

Pripremljena je ekološka obuka, a svoj deci će da bude podeljena po jedna sadnica, što znači da će polaznici vrtića „Mića i Aćim“ na poklon dobiti (još) 320 sadnica. Darivanje će da obave volonteri Discover Serbia tima, a sadnice su obezbeđene iz donacije Mladih Nomada, uz podršku kompanije Epson Srbija. Akciju je podržala i gradska Opština Vračar,

Planom i programom, predviđene su sledeće tematske akcije:

1. Šumski bonton ponasanje u prirodi
2. Jesen
3. Pogodi ko sam – svako dete se predstavlja kao neka vrsta
4. Štafeta drveca
5. Pravljenje Vilenjaka od gline, lišća. Vilenjaci će da čuvaju njihov vrt
6. Nauči da posadiš drvo

O ovim akcijama će, po već ustaljenoj praksi, da budu snimljeni promo filmovi, angažovani profesionalni fotografi a tokom same akcije tim Discover Serbia će na velikom televizoru da emituje edukativne programe vezane za pošumljavanje.

Početak akcije je planiran za 10 časova, i trajaće do 13 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Discover Serbia koristi kolačiće kako bi ti obezbedio najbolje korisničko iskustvo. Saznaj više.