VoLim Ekspedicija

Vladimir Pavlović

Vladimir Pavlović

Osnivač Discovera

Teambuilding - Feel the adventure 2

Manifestacija koja obiluje zanimljivim sadržajima, izuzetno dinamičnog stila, postala je pravi hit u krugovima ljubitelja maksimalnog uživanja u prirodi. VoLim eskpedicija je spoj najatraktivnijih sadržaja Zapadne Srbije koje možete da osetite i da budete deo njih a ne samo da ih posmatrate. Ako si istinski zaljubljenik u aktivni odmor i želiš da pružiš ruku prirodi onda si na pravom mestu.

Glavne aktivnosti VoLim ekspedicije su smeštene u poslednji vikend avgusta. Subota je rezervisana za rafting a nedelja za najviš vrh Zlatara i Zlatarsko jezero. Pobedi predrasude i otisni se u nezaboravnu avanturu!

Subota 27.08. Rafting Limom, kanjoning Sopotnicom

Prvi dan VoLim ekspedicije (subota) rezervisan je za nezaboravan rafting od mosta u Brodarevu do plaže u Velikoj Župi nadomak Prijepolja.

Ovaj deo Lima je najlepši u letnjem periodu na izuzetno malom vodostaju. Ruta je duga 15 km i polazi od rafting kampa „Brodvej“ i kroz Brodarevsku dolinu ulazi u donji kanjon  pri čijem donjem delu se nalaze tri izuzetno zanimljiva buka sa najpoznatijim bukom  „Strugovi“, na kome je održan evropski kup i državno prvenstvo u raftingu. Pored adrenalinskog doživljaja, moći ćete da  uživate u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi dolina Lima, kao i ušće Sopotnice na koje ćemo pristati i napraviti „Easy canyoning“ za sve one koji izraze želju da probaju ovu extremnu disciplinu. Ruta je izuzeno atraktivna sa mnoštvom prelepih mesta za kupanje.

Nakon raftinga sledi ručak na cilju sa specijalnim organskim VoLim proizvodima koji dolaze direktno iz proizvodnje koja se nalazi na 200 metara od cilja raftinga.

Nakon ručka svi učesnici će opciono moći da posete okolne znamenitosti poput Kumanice, Sopotnice, Kamene Gore, Manastira Mileševa.

Nedelja 28.8. Hajking – osvajanje najvišeg vrha Zlatara, „Srpsko More“ kupanje

Drugog dana manifestacije (nedelja) ceo karavan se seli na Zlatar. Okupljanje učesnika je zakazano za 11:30 časova ispred “Šumarske kuće Vodena Poljana” od koje će učesnici krenuti na nezaboravno osvajanje najvišeg vrha Zlatara „Velika Krševa” na Golom brdu. Kružna ruta od 10 km savladava se za 3 sata laganog hoda. Na putu ka „Velikoj Krševi” proći ćete kroz izuzetne krajolike a nakon toga sledi povratak kroz najkvalitetniju četinarsku šumu pravom šumskom stazom. Pogled sa „Velike Krševe” sa 1625 mnv pružiće vam priliku da kao na dlanu vidite Bjelasicu, Komove, Durmitor, Tornik i druge planine i vrhove u okolini. Nakon dolaska sa pešačke ture moći ćete da se osvežite i probate specijalitete restorana „Šumske kuće”.

Nakon odmora u „Šumarskoj kući” karavan se spušta na plažu Zlatarskog jezera, na kupanje jezerom koga krase Beloglavi supovi. „Srpsko more“ kako često nazivaju ovo jezero ima izuzetno čistu vodu pa je kupanje u njemu pravo zadovoljstvo.

Projekat podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Discover Serbia koristi kolačiće kako bi ti obezbedio najbolje korisničko iskustvo. Saznaj više.