Pošumljavanje Brezna

Vladimir Pavlović

Vladimir Pavlović

Osnivač Discovera

Pošumljavanje - Vetrozaštitni pojas

Akcija planirana da učesnicima pruži mogućnost da daju doprinos povećanju šumovitosti Srbije, a da to učine u nestvarim krajolicima najlepšeg sela ovoga kraja „Brezna“. Predmet pošumljavanja je parcela na kojoj je 2016. vetar “Tornado” iščupao većinu stabla. Parcela 1054 KO Kratovo se nalazi u selu Brezna, 23km od Priboja. Do parcele se dolazi asvaltnim putem, uz napomenu da je poslednjih 600-700m puta makadam malo lošijeg kvaliteta i za tu deonicu je preporučljiva upotreba vozila sa pogonom na sva četiri točka. Površina parcele je nešto ispod 30.000m2, parcela je trapezoidnog oblika dužine (visine) oko 380m dok je prosečna širina parcele oko 80m.
Pošumljavanje ćemo izvesti sa dvogodišnjim sadnicama crnog bora, i to po principu rastojanje između redova 2 metra, dubina rupa 30*30*40 centimetara.
Za ovu parcelu predviđena je nabavka 7.500 sadnica. Teren je izuzetno pogodan za pošumljavanje, nalazi se na kvalitetnom zemljištu pa je parcela delimično zatravljena (nije kamenjar), preostali borovi prave hlad, a tokom pauza učesnici će moći da uživaju u prelepoj prirodi koja se nalazi u okolini.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Discover Serbia koristi kolačiće kako bi ti obezbedio najbolje korisničko iskustvo. Saznaj više.