Pošumljavanje Baranda

Još jedna uspešno realizovana akcija pošumljavanja je iza nas! 5000 sadnica i vredne ruke naših zaposlenih u IT kompanijama doprineli su ozelenjavanju lepe Barande.

Dugo smo planirali ovakvu akciju i stremili ka tome da ova ideja ugleda svetlost dana. Poslali smo projekat Ministarstvu zaštite životne sredine i uspeli da ostvarimo naš najveći projekat do sada.

Projekat je zahtevao mnogo volontera jer je ideja da se zasadi pet hiljada (5000 ) sadnica oko jezera Lekovito koje će, kada izrastu biti vetrozaštitni pojas. Stupili smo u kontakt sa nekoliko IT kompanija i ponudili im team building u vidu sađenja mladica u Barandi. Oni su ovaj vid akcije podržali i iskoristili kao odličan razlog za beg iz kancelarije.

U okviru projekta pošumljavanja obišli smo lokalitet i brzo prionuli na glavni zadatak – sadnju mladica u Barandi.

Pored pošumljavanja, održana je i sesija šumske medicine, pa su učesnici ove jedinstvene akcije imali priliku da se upoznaju sa načinom meditacije, da se na pravi način opuste i dožive prirodu.

Nakon završene akcije pošumljavanja učesnici su se okrepili u obližnjem restoranu i uz osmeh na licu sumirali utiske.

U 2022. godini nas očekuju još mnoge akcije pa vas ovim putem pozivamo da budete deo naše priče i da zajedničkim snagama čuvamo našu prirodu.

Vidimo se na nekoj od akcija!

cena po osobi

REALIZOVANO

U cenu je uključeno

U cenu NIJE uključeno

OSTALI

PAKETI

Pogledajte ostale pakete iz iste kategorije

Na Zlatiboru je u toku prvomajskih praznika uspešno završena prva faza akcije  “Zasadi bor za lepši Zlatibor”. U ovoj akciji je u podnožju skijališta Tornik posađeno čak 10.000 sadnica crnog bora.

cena po osobi

REALIZOVANO

Čišćenje Dunava na potezu Belegiš – Novi Banovci 23.07.2022. Akcija čišćenja desne obale Dunava na potezu od Belegiša do Banovaca i rečnog peščanog ostrva u Belegišu. Sadnja stabala crne jove i vrbe na pogodnim mestima duž obale.

cena po osobi

pozovite za cenu

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje vetrozaštitnog pojasa, uspostavljanje lokacije za zaštitu ptica i formiranje njihovih gnezda.

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološka akcija, pošumljavanje šumskog zemljišta na kome je do 2016. godine bila kvalitetna borova šuma. U 2016. godini izuzetno snažan tornado je “počupao stabla” pa sada na ovom mestu postoje samo pojedinačna stabla bora.

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje arboretuma na obali filmskog jezera u Barandi

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološko sportska akcija na delu Lima od Priboja do Ušća Uvca.

cena po osobi

REALIZOVANO

Španskih boraca 36a, 11000 Beograd
info@discoverserbia.rs

Online upit za: Pošumljavanje Baranda