Pošumljavanje – Arboretum

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje arboretuma na obali filmskog jezera u Barandi

Šumovitost Srbije je za celih 10% ispod proseka Evrope- 38%, a najveći uzrok ovoj činjenici leži u izuzetno malom procentu šumovitosti Vojvodine 6,37%. Ideja podizanja arboretuma u okviru sprtsko rekreativnog kompleksa u Barandi je inicirana upravo ovom činjenicom sa ciljem da se u Vojvodini na mestu na koje dolazi veliki broj mladih, podigne jedna ogledna površina koja će podsećati na oazu u pustinji. Arboretom će imati multifunkcijsku ulogu: edukativnu, promotivnu, zaštitnu, parkovsku i sportsko-rekreativnu.
Obzirom da je u ovom kompleksu detektovano preko 200 vrsta ptica, 15 različitih vrsta ribe sa novim arboretumom ćemo dobiti 30 vrsta drveća tako da ćemo arboretumom dobiti pravu oazu biodiverziteta.
Sama akcija pošumljavanja će se sprovesti kombinovano, mašinski i ručno. Rupe za sadnju lišćarskih vrsta će biti iskopane mašinski, a za četinare će se rupe kopati ručno. Istovar sadnica lišćara će se vršiti mašinski, a istovar i trapljenje sadnica četinara ručno. Sadnja svih sadnica će se vršiti ručno.

09:00 dolazak učesnika
https://goo.gl/maps/H61rtH4wN61r19n56

09:15 kratka obuka

09:30 početak pošumljavanja

13:30 ručak

Nastavak pošumljavanja

16:00 kraj radnog dana

cena po osobi

REALIZOVANO

U cenu je uključeno

Alat
Ručak
Učešče u akciji pošumljavanja

U cenu NIJE uključeno

Prevoz do lokacije i nazad

OSTALI

PAKETI

Pogledajte ostale pakete iz iste kategorije

Još jedna uspešno realizovana akcija pošumljavanja je iza nas! 5000 sadnica i vredne ruke naših zaposlenih u IT kompanijama doprineli su ozelenjavanju lepe Barande.

cena po osobi

REALIZOVANO

Na Zlatiboru je u toku prvomajskih praznika uspešno završena prva faza akcije  “Zasadi bor za lepši Zlatibor”. U ovoj akciji je u podnožju skijališta Tornik posađeno čak 10.000 sadnica crnog bora.

cena po osobi

REALIZOVANO

Čišćenje Dunava na potezu Belegiš – Novi Banovci 23.07.2022. Akcija čišćenja desne obale Dunava na potezu od Belegiša do Banovaca i rečnog peščanog ostrva u Belegišu. Sadnja stabala crne jove i vrbe na pogodnim mestima duž obale.

cena po osobi

pozovite za cenu

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje vetrozaštitnog pojasa, uspostavljanje lokacije za zaštitu ptica i formiranje njihovih gnezda.

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološka akcija, pošumljavanje šumskog zemljišta na kome je do 2016. godine bila kvalitetna borova šuma. U 2016. godini izuzetno snažan tornado je “počupao stabla” pa sada na ovom mestu postoje samo pojedinačna stabla bora.

cena po osobi

REALIZOVANO

Ekološko sportska akcija na delu Lima od Priboja do Ušća Uvca.

cena po osobi

REALIZOVANO

Španskih boraca 36a, 11000 Beograd
info@discoverserbia.rs

Online upit za: Pošumljavanje – Arboretum