Noćni uspon na Midžor | Stara planina

Doživite zvezdano nebo na vrhovima Stare planine! Doživite svitanje, jutro i “buđenje” planine, čiji predeli ostavljaju bez daha. Doživite Staru planinu na najlepši mogući način! PHOTOS BY: Miloš Krstić (IG: @the.trip.flip)

Pešačenje započinje sa parkinga koji je udaljen 2,5 km od kafea Plaža, ispred kojeg će biti skup učesnika kao i program do polaska na uspon.  Takođe, ispred Plaže posle uspona će biti skup učesnika i fakulatativno služenje doručka. Kada svi učesnici siđu do Plaže i oni koji uzimaju hranu doručkuju, grupa će se opet spustiti 2,5km nazad do parkinga i mesta gde će biti parkirani autobusi.

PLAN I PROGRAM PUTA:
Subota
18.30
Polazak iz Beograda. Polazak iz Novog Sad će biti u 16.30. Vožnja autoputem do Niša, pa preko Svrljiga, Kalne do Jabučkog ravništa i planinarskog doma Midžor.
Dolazak na početnu tačku oko 01h, priprema za uspon.
Nedelja
02.00-09.00
Uspon na Midžor stazom koja vodi od kafe-restorana “Plaža” prema Midžoru. Dolazak na Midžor, čekanje izlaska sunca.
Posle pauze na vrhu sledi povratak nazad do planinarskog doma.
09.00
Polazak nazad za Beograd i Novi Sad.
16.00 Dolazak u Beograd
dolazak u Novi Sad oko 17.30

1. Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za događaj.

2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova tokom Noćnog uspona na Midžor.
Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

3. Svi učesnici moraju da se tokom noćnog uspona na Midžor drže grupe i da se poštuju svaku odluku i savet planinarskog vodiča

4. OBAVEZNA OPREMA: cipele (poželjno planinarske), slojevita garderoba, rezervna garderoba, vetrovka, ČEONA LAMPA (obavezno), astro folija (obavezno), kapa, rukavice, kabanica (za svaki slučaj), kačket/šešir, naočare za sunce,krema za sunce.

5. HRANA I PIĆE ZA NOĆNI USPON: hrana za celu noć (sendviči, voće, slatkiši i slično), minimum 2l vode.

cena po osobi

2490 dinara

U cenu je uključeno

Prevoz autobusom turističke kategorije po programu
Stručno vođenje
Organizacija programa

U cenu NIJE uključeno

Redovna godišnja članarina SZM 500 din.
Individualni troškovi članova
Doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din.

OSTALI

PAKETI

Pogledajte ostale pakete iz iste kategorije

Ove noći imaćemo priliku da uživamo u noćnom nebu iznad prelepe Ovčarsko-kablarske klisure ali i u nestvarnom jutru i izlasku sunca. PHOTOS BY: Luka Ivanović (IG: @luka.ivanovic98)

cena po osobi

2000 dinara

Španskih boraca 36a, 11000 Beograd
info@discoverserbia.rs

Online upit za: Noćni uspon na Midžor | Stara planina