Lake Sport Music Fest na „Zlatnom“ jezeru

Vladimir Pavlović

Vladimir Pavlović

Osnivač Discovera

Vrtuci_Uvodna

Ovaj događaj je osmišljen i je održan u formi dvodnevne manifestacije koja je omogućila ostvarenje zamišljenog cilja, a to je uticaj na razvoj turizma u lokalnim i nedovoljno promovisanim sredinama. Tom prilikom su promovisani zdrav načina života, aktivni odmor i jezerski turizam.

Snažna podrška institucija i preduzetništva

Akcija je realizovana uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, a podršku su dali Sportski savez Čajetina, Sportski savez Užice, Kompanija „DIVI“, Užice i Kvatro kafe – Galerija Užice. Manifestacija je održana na reci Đetinji i jezeru Vrtuci.

Da bi atmosfera bila što je moguće atraktivnija, za tu priliku smo pripremili mnogobrojne sportske i kulturne manifestacije, kao što su to:

 • Promovisanje jezera Vrutci
 • Kreiranje novog turističkog proizvoda
 • Promovisan je Aktivni odmor
 • Promovisani su adrenalinski sportovi
 • Promovisano je kulturno-istorijsko nasleđe lokaliteta
 • Promovisani su vodeni sportovi

Dodatne vrednosti manifestacije

Samom akcijom postignuti su dodatni efekti, čime je ova manifestacija ustanovila novu turističku ponudu koja spaja ljude iz urbanih sredina sa ljudima iz ovog kraja. To će u multietničnoj sredini kao što je ova, doprineti promovisanju i zbližavanju ljudi različitih veroispovesti.

Omladina i odrasli iz urbanih sredina koji žude za prirodom i suživotom sa njom, žele da se upoznaju sa novim mogućnostima za aktivan odmor i uvećanje imuniteta i saznanja o zdravom životu i fizičkoj aktivnosti.

Potencijali lokacije jezero Vrtuci

Jezero Vrutci se nameće kao rešenje za uvećanje sportskih i zabavnih sadržaja, jer upravo ovde može da se organizuje mnoštvo zanimljivih aktivnosti kako bi se izašlo u susret potrebama turista.

Manifestacija je doprinela promociji sportova na vodi (kajaking, vindsurf, stend-ap pedaling i vožnja gumenim čamcima na jezeru) i omogućiće da udruženje i u ostalim delovima godine organizuje pojedinačne aktivnosti i na taj način unapredi turističku ponudu lokaliteta.

Ovakva akcija je poslužila kao zamajac za promociju destinacije, a formiranjem tradicionalne manifestacije značajno će da se uspostave pozitivni efekte promocije jezerea Vrutci.

Organizacija i realizacija

Projekat je realizovan u više etapa, a u svakoj od njih organizovane su specifične aktivnosti:

 • Izrada sajta, fejsbuk i Instagram profila za popularizaciju na društvenim mrežama
 • Izrada logotipa, osmišljavanje plakata i flajera
 • Izrada promo materijala
 • Promotivne aktivnosti
 • Organizacija dvodnevne manifestacije
 • Izrada foto i video materijala
 • Promocija sadržaja napravljenih na prvom „Sport Music Week“ festivalu

Posebnu zaslugu za besprekornu organizaciju i realizaciju, imao je predstednik udruženja „Zlatno Jezero“, gospodin Dragiša Kuzmanović.

Program manifestacije

Tokom dva dana manifestacije, učesnici i posetioci su imali priliku da uživaju u sadržajnom programu koji je, po utiscima prisutnih, bio izuzetno atraktivan i zanimljiv, tako da je većina njih izrazila želju da ponovo  poseti ovu lokaciju i zabavi se onako kako to zaista želi. Od aktivnih događanja izdvajamo:

 • Igre bez granica, odnosno takmičenje timova na kopnu i vodi

U okviru igara korišćeni su kajaci, čamci, vindsurfovi i stend-ap pedaline. Profesionalni voditelji i animatori su organizovali ige u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa mnogobrojnim nagradama. Igre bez granica su pratile televizijske ekipe, što je izazvalo pozitivnu reakciju publike nakon svih prenosa i reportaža.

Da bi atmosfera bila još uzavrelija, ekipe su vodile poznate ličnosti koje podržavaju našu manifestaciju. Na primer, Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Rambo Amadeus, Olivera Jeftić i drugi.

Nakon toga svi učesnici su bili u prilici da koriste rekvizite koji su korišćeni u igrama bez granica, a sve sa ciljem uživanja na jezeru. Na kraju, obavljeno je proglašenje pobednika, dodeljene su nagrade i priznanja, a svaku od akcija oplemenila su dva DJ-a. Atmosfera je, tako, bila festivalska.

Najveći stimulans da nastavimo sa ovom i sličnim akcijama, bilo nam je zadovoljstvo posetilaca, koji su svi do jednog izrazili želju da se uskoro ponovo okupimo na ovakvom događaju, za koji bi svi oni želeli da bude deo stalne ponude na navedenoj lokaciji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Discover Serbia koristi kolačiće kako bi ti obezbedio najbolje korisničko iskustvo. Saznaj više.