KANJONING – TARA

Kanjon Belog Rzava – Beli Rzav izvire u selu Zaovine na zapadnim padinama planine Tare i teče uskim krečnjačkim koritom praveći predivni kanjon u podnožju Šargana. Dužina reke je 23km, a samog kanjona 2km. Od opreme su potrebna neoprenska odela i kacige, jer se na više mesta nailazi na duboku vodu.

Beli Rzav kanjoning tura – startuje od stare škole u selu Djurići i prati reku do ulaska u kanjon na dužini od 1.5km. Na ulasku u kanjon se oblače neoprenska odela i ubrzo nailazimo na vertikalu visine oko 5m gde koristimo alpinističko uže i pojas sa pratećom opremom, radi bezbednog spuštanja.
Nastavljamo niz kanjon, pažljivo prelazimo preko oborenih stabala, skačemo sa stene u krečnjački bazen udubljen u koritu kanjona. Na nekoliko mesta potrebno je preplivati duboku vodu sa svom opremom koju nosimo, a pre samog izlaska iz kanjona, na proširenom delu, odmaramo se na ugrejanim stenama obasjanim podnevnim Suncem i posle okrepljenja nastavljamo do izlaska iz kanjona.
Izlazak iz kanjona poklapa se sa markiranom planinarskom stazom Luke-Sklopovi. Prvi deo planinarske staze prati veliki uspon na dužini od 2km. Odela zbog visokog rastinja i žbunja ne skidamo sve do prve čistine koja se nalazi na 2.5km od izlaska iz kanjona. Na prvoj livadi skidamo mokru odeću i obuću, oblačimo suvu garderobu i nastavljamo pešačenje makadamskim putem na dužini od 3km, sve do naše početne tačke.

cena po osobi

od 8000 dinara

Dodatne napomene: – Neohodna lična oprema: planinarske cipele ili patike , – Minimalno 1l vode po učesniku – Poneti laganu užinu, voće, slatkiše, grickalice Informacije: Start: selo Đurić Dužina samog kanjona 2.5km Dužina celog treka sa povratkom na pocetnu tacku 10km

U cenu je uključeno

Ronilačko odelo
Alpinistička kaciga
Alpinistički pojas
Uže i ostala prateća tehnička oprema
Kanjoning vodiči

U cenu NIJE uključeno

Ručak u prirodi
Prevoz do lokacije

OSTALI

PAKETI

Pogledajte ostale pakete iz iste kategorije

Trenutno nema prikaza.

Španskih boraca 36a, 11000 Beograd
info@discoverserbia.rs

Online upit za: KANJONING – TARA