ČIŠĆENJE KANJONA KRATOVSKE REKE

Ekološko rekreativna akcija koju realizujemo po drugi put, u saradnji sa Srbijom za mlade i turističkom organizacijom Priboj.

“Kanjon Kratovske Reke” ili “Kanjon Bjeličkovice” je biser ovoga kraja, izuzetno atraktivana lokacija sa mnoštvom pećina bogatih pećinskim nakitom, starim mostovima i ostacima starih vodenica. Izlaz iz kanjoma ima izuzetan pogledom na Potpećko jezero odnosno na zaliv ovog jezera koji meštani od milošte zovu “Boko-Kratovski Zaliv”. Kanjon je upotpunosti neafirmisan i na turističkoj mapi Srbije gotovo da ne postoji. Jako su retke osobe koje su svojim očima videle lepote ovog kanjona, tako da kroz ovu našu akciju želimo da stvorimo novi turistički proizvod. Da bi se to desilo kanjon je neophodno očistiti tako da ćete ukoliko podržite ovu našu akciju biti jedni od tvoraca nove turističke destinacije u Srbiji.
Plan je da se u velikoj svečanoj sela Kratovo najpre održi infosesija sa kratkom ekološkom obukom, a nakon toga da se krene u akciju čišćenja kanjona. Sama akcija zbog nepristupačnog terena biće izvedena kroz pešačku turu u kojoj će učesnici nositi vreće u koje ćemo sakupiti otpad iz kanjona i spustiti ga niz kanjon do asfaltnog puta gde če nas sačekati komunalne službe.
Nakon spusta dolazimo na Potpećko jezero, gde ćemo u „Ribarskom selu“ nastaviti druženje. U „Ribarskom selu“ ćemo organizovati prigodan program, igre bez granica na jezeru i druženje uz pesmu i gitare. Ciljevi programa su: unapređenje zaštite životne sredine, očuvanje prirodne ravnoteže, celovitosti, raznovrsnosti i kvaliteta prirodnih vrednosti i uslova za opstanak svih živih bića, kao i sprečavanje, kontrolu, smanjivanje i sanaciju svih oblika zagađivanja životne sredine.

10:30 Dolazak učesnika
https://goo.gl/maps/6aVrnVsEivhRn74M912:00h Info-sesija

10:45 edukativne radionice

11:15 akcije čišćenja

14:30 igre bez granica, vreme za druženje i uživanje u ovom kompleksu

https://goo.gl/maps/6aVrnVsEivhRn74M9

cena po osobi

BESPLATNO

U cenu je uključeno

Infosesija
Učešče na edukativnim radionicama
Učešče na akciji čišćenja
Igre bez granica

U cenu NIJE uključeno

Prevoz do lokacije i nazad
Smeštaj u Priboju
Obroci

OSTALI

PAKETI

Pogledajte ostale pakete iz iste kategorije

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje vetrozaštitnog pojasa, uspostavljanje lokacije za zaštitu ptica i formiranje njihovih gnezda.

cena po osobi

BESPLATNO

Ekološka akcija, pošumljavanje šumskog zemljišta na kome je do 2016. godine bila kvalitetna borova šuma. U 2016. godini izuzetno snažan tornado je “počupao stabla” pa sada na ovom mestu postoje samo pojedinačna stabla bora.

cena po osobi

BESPLATNO

Ekološka akcija, pošumljavanje – uspostavljanje arboretuma na obali filmskog jezera u Barandi

cena po osobi

BESPLATNO

Ekološko sportska akcija na delu Lima od Priboja do Ušća Uvca.

cena po osobi

BESPLATNO

Ekološko edukativna manifestacija koju realizujemo u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine R.Srbije.

cena po osobi

BESPLATNO

Španskih boraca 36a, 11000 Beograd
info@discoverserbia.rs

Online upit za: ČIŠĆENJE KANJONA KRATOVSKE REKE