EKOLOŠKE AKCIJE PODRŽANE OD KOMPANIJE „Microsoft“

MICROSOFT VOLONTERI UREDILI PEŠAČKE STAZE DELIBLATSKE PEŠČARE

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, nastavlja da doprinosi očuvanju i unapređenju naših prirodnih lepota. Naša poslednja ekološka akcija, održana 24. maja, okupila je skoro 60 volontera koji su zajedničkim snagama radili na uređenju pešačkih staza, jednog od simbola Deliblatske peščare.

MICROSOFT VOLONTERI STVARAJU MAGIJU NA DEČIJEM IGRALIŠTU U ČARDAKU

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, nastavlja da donosi pozitivne promene u našu zajednicu. Naš najnoviji poduhvat, održan 24. maja u Deliblatskoj peščari, uključio je 38 entuzijastičnih volontera iz Microsofta koji su svojim vrednim radom doprineli izgradnji dečijeg igrališta u srcu Čardaka.

VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA LABUDOVOG OKNA SA MICROSOFTOM

Dana 24. maja, Discover Serbia zajedno sa kompanijom Microsoft, uz podršku Vojvodinašume, organizovao je veliku ekološku akciju u Specijalnom rezervatu prirode Labudovo okno, delu Deliblatske peščare duž Dunava. Labudovo okno je od izuzetne važnosti za veliki broj vrsta vodenih ptica, a naš zadatak bio je da očistimo ovaj dragoceni ekosistem od otpada koji ugrožava njihova staništa.

IZVEŠTAJ O REALIZOVANOJ AKCIJI – UREĐENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA OSNOVNE ŠKOLE „KRALJ PETAR PRVI“

Discover Serbia i Microsoft zajednički su realizovali akciju uređenja školskog dvorišta Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ u Beogradu, smeštene u Ulici Kralja Petra br. 7. Ova školska institucija, projektovana od strane arhitekte Jelisavete Načić, predstavljala je simbol modernosti u oblasti osnovnog obrazovanja ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji tokom početka 20. veka.

IZVEŠTAJ O EKOLOŠKOJ AKCIJI SAKUPLJANJA ŽIRA HRASTA LUŽNJAKA U SARADNJI SA MICROSOFT

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, uspešno je sprovela ekološku akciju sakupljanja žira hrasta lužnjaka. Ova inicijativa se odigrala 3. oktobra 2023. godine i predstavlja još jedan korak ka očuvanju najvrednije vrste tvrdih lišćara u Srbiji.

AKCIJA OTKLANJANJA POSLEDICA SUPERĆELIJSKE OLUJE U BOJČINSKOJ ŠUMI: OTVORENE STAZE ZA ŽIVOTINJE I TURISTE

Nakon snažne superćelijske oluje koja je pogodila područje, stabla i grane su se srušile prekrivajući staze koje su inače korišćene od strane životinja i turista. U cilju obnove i očuvanja prirodne ravnoteže, Discover Serbia i volonteri kompanije MICROSOFT okupljeni iz lokalne zajednice, pokrenuli su akciju čišćenja kako bi se staze ponovno učinile prohodnim.

AKCIJA ČIŠĆENJA ZLATIBORA U PARTNERSTVU SA MICROSOFTOM

Discover Serbia, u saradnji sa kompanijom Microsoft, sproveo je uspešnu akciju čišćenja na području Zlatibora, učestvujući zajedničkim snagama u očuvanju prirode. Ova akcija okupila je brojne volontere, uključujući zaposlene iz Microsoft-a, stručnjake iz oblasti šumarstva, i tim Discover Serbia.

MICROSOFT EKOLOŠKA AKCIJA NA MEĐUVRŠJU: OČUVANJE PRIRODE U PRAKSI

Discover Serbia je zajedno sa kompanijom Microsoft sproveo značajnu ekološku akciju na Međuvršju, u okviru koje su korišćena dva čamca ekološke flote i jedan katamaran. Ovoj akciji prisustvovao je i redovni profesor Šumarskog fakulteta, Nenad Stavretović, doprinoseći stručnom pristupu čišćenja priobalnih područja.