EKO PORODIČNI DAN U KOVILJSKOM RITU SA GOGREEN TIMOM

Organizacija Discover Serbia u partnerstvu sa Javnim preduzećem Vojvodina šume i uz podršku volontera GoGreen tima, sprovela je ambicioznu ekološku akciju pod nazivom Eco Family Day“, u Specijalnom rezervatu prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit“.

Ovaj rezervat, koji obuhvata izuzetno vredne barsko-močvarne i šumske ekosisteme na preko 5.895 hektara, predstavlja vitalno stanište za brojne životinjske i biljne vrste. Zbog svoje izuzetne prirodne vrednosti, Koviljsko-petrovaradinski rit je stavljen pod zaštitu međunarodnih konvencija, a danas predstavlja važno područje za očuvanje biodiverziteta.

Više od 80 volontera i volonterki GoGreen tima pridružilo se akciji sa ciljem obnove ribljeg fonda, održavanja infrastrukture za posetioce i smanjenja uticaja plastike na lokalni ekosistem.

Jedna od ključnih aktivnosti tokom akcije bila je izrada i postavljanje devet gnezda od vrbovog pruća za smuđa, što će stvoriti sigurno okruženje za razmnožavanje ove važne vrste riba. Takođe, volonteri su zajedno sa stručnjacima postavili i obnovili mobilijar za decu unutar rezervata na Šlajzu, koristeći prirodne materijale kako bi se očuvala prirodna lepota prostora.

Dodatni doprinos akciji dali su volonteri i volonterke koji su, koristeći specijalne čamce, očistili priobalje i teže dostupne delove ostrva u Koviljskom ritu od smeća i plastike.

Osim praktičnih aktivnosti, akcija je obuhvatila i edukativne radionice za decu. Licencirani edukatori Discover Serbia i Dečijeg inovacionog centra vodili su radionice o insektima, oprašivanju, reciklaži i robotici, pružajući deci priliku da se kroz igru i zabavu upoznaju sa prirodom i ekologijom.

Ova akcija, iako osmišljena sa ciljem unapređenja staništa i razvoja turističkih aktivnosti, istovremeno je imala i dublji, plemeniti cilj – da okupi porodice u zajedničkom poduhvatu očuvanja prirode i edukacije o vrednostima životne sredine.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama