MICROSOFT EKOLOŠKA AKCIJA NA MEĐUVRŠJU: OČUVANJE PRIRODE U PRAKSI

Discover Serbia je zajedno sa kompanijom Microsoft sproveo značajnu ekološku akciju na Međuvršju, u okviru koje su korišćena dva čamca ekološke flote i jedan katamaran. Ovoj akciji prisustvovao je i redovni profesor Šumarskog fakulteta, Nenad Stavretović, doprinoseći stručnom pristupu čišćenja priobalnih područja.

UČESNICI AKCIJE

U samoj akciji učestvovalo je 14 volontera iz kompanije Microsoft, zajedno sa tri predstavnika Discover Serbia tima. Ova brojna i posvećena ekipa obezbedila je uspešno sprovođenje akcije i postizanje zacrtanih ciljeva.

PODRŠKA OPŠTINE ČAČAK

Ova ekološka inicijativa dobila je značajnu podršku lokalne zajednice, čime se naglašava važnost saradnje između privatnog sektora i lokalne samouprave u ostvarivanju ciljeva očuvanja životne sredine.

REZULTATI AKCIJE

Ukupno je sakupljeno 85 džakova otpada, što jasno ukazuje na obim i ozbiljnost problema zagađenja. Prikupljeni otpad je, zahvaljujući efikasnom radu ekološke flote i angažovanju volontera, sada bezbedno odstranjen, čime je doprinos očuvanju prirode na Međuvršju evidentan.

ZNAČAJ AKCIJE

Cilj ove akcije bio je dvoslojan. Prvo, podizanje svesti o ekološkim izazovima i posledicama zagađenja priobalnih područja, a drugo, konkretno čišćenje i revitalizacija ovog prelepog prirodnog resursa. Uklanjanje otpada, stvaranje je zdravijeg i estetski prijatnijeg okruženja za sve koji uživaju u prirodnim lepotama Međuvršja.

POZIV KOMPANIJAMA

Ova akcija takođe predstavlja poziv drugim kompanijama da se priključe inicijativama Discover Serbia i preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju životne sredine. Kroz saradnju i zajedničke napore, možemo ostvariti značajne promene i doprineti stvaranju održivijeg okruženja za sve nas.

FOTO REPORTAŽA

Osvežite Vašu Poslovnu Svest

Pozivamo sve odgovorne kompanije da se pridruže našem naporu za očuvanje prirode i podrže ekološke akcije koje sprovodimo. Vaša angažovanost može da donese značajne pozitivne promene našem okruženju i planeti kao celini.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.

    Inspirišite Se Ekološkim Pričama i Idejama