RAFTING

Lim

IMG_4813

Lim izvire iz Plavskog jezera na nadmorskoj visini od 930 m. Teče kroz Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a ukupna dužina toka je 220 kilometara. U blizini Višegrada na nadmorskoj visini od 300 m se uliva u Drinu.

 

Lim je jedna od retkih reka na kojoj mozete uživati u bistroj i relativno toploj vodi i svežem planinskom vazduhu. Kanjon Lima urezan je u visoke stene obrasle šumom stvarajući prizore koji ostavljaju bez daha. Reka prolazi ispod brojnih mostova a u njenoj blizini nalaze se neki od najpoznatijih manastira koje možete posetiti.

 

Rafting Limom predstavlja vrhunski doživljaj, i omogućava pravo uživanje rafterima ali i ljubiteljima prirode. Veliki broj bukova koji su najatraktivniji u prolećnim i jesenjim mesecima, kada je vodostaj najviši isprepletani su sa tišacima u kojima možete i zaplivati.

 

Veličanstveni prolasci kroz bukove u trenucima kada adrenalin dostiže vrhunac i predeli koji predstavljaju odmor za oči i dušu čine fantastičan spoj i savršen način da provedete vikend.

Tara

Aktivan odmor, sport, zabava, uživanje, druženje…sve to u samo jednom spustu rekom Tarom.

 

U prvim prolećnim mesecima nivo reke je najviši tako da je tada rafting najuzbudljiviji. Od samog starta bukovi se ređaju jedan za drugim, čineći spust extremno zanimljivim i fizički zahtevnim.

Već od juna, ova avantura je pravo uživanje, opuštanje i beg od užurbanog i pretoplog gradskog okruženja.

 

Nestvarna, modro zelena boja vode opušta, predivna priroda oduševljava, a voda je dovoljno topla da možete da uživate u kupanju i skokovima u vodu.

 

Rafting Tarom je predivno iskustvo u kome će uživati i najzahtevniji posetioci.

11986968_412044899003970_2926713941128800388_n

© Discover Serbia 2016

Turističko udruženje sa