KANJONING

Kanjon Rače

P1060258

Ljubitelji netaknute prirode, prelepih predela, vodenih sportova i avanture imamo pravu stvar za vas. Kanjoning je aktivnost koja će zadovoljiti sve vaše adrenalinske potrebe i bez sumnje vas ostaviti bez daha.

 

Prolazak kroz zabačene rečne kanjone, spuštanje niz vodopade, provlačenje kroz useke, penjanje uz stene, skakanje u rupe ispunjene vodom, plivanje niz planinske reke su samo deo onoga što možete doživeti u toku jedne kanjoning ture.

 

Posedujemo svu potrebnu opremu, kao i profesionalne instruktore koji će vas upoznati sa svim čarima ovog sporta i potruditi se da vam pruže doživljaj za pamćenje. Pošto kanjoning ne zahteva posebno prethodno znanje i kondiciju, ovaj vid zabave mogu isprobati svi, bez obzira na godine i fizičku spremnost.

 

Jedno od mesta na kome izvodimo ovakve avanture je kanjon reke Rače. Nalazi se na planini Tari, i predstavlja idealno mesto za kanjoning. Duž celog toka reke nalaze se vodopadi,od kojih je jedan 20m visok, na pojedinim mestima reka i ponire, a sve vreme dok napredujete ka njenom ušću u Drinu imate osećaj kao da ste okruženi prašumom.

Kanjon Sopotnice

Pravu poslasticu ipak predstavlja kanjon reke Sopotnice. Kristalno čista ali ledena voda, koju možete piti kad god poželite, šuma obrasla bršljenom, po neka napuštena vodenica ili valjarica, predstavljaju predeo koji odmara oči i dušu.

 

Ne daj te se zavarati, ovaj kanjon ipak predstavlja zahtevnu rutu, i traži od vas punu posvećenost i koncentraciju. Sopotnica je jako brza planinska reka i zbog toga je najbolji period za kanjoning leto, zbog visokih temperatura ali i nižeg nivoa same reke.

 

Posebno zanimljivo je i to što se Sopotnica uliva u Lim, a ušće se nalazi pri kraju jedne od naših rafting ruta, tako da je moguće napraviti pauzu od raftinga i “svratiti” na kanjoning.

20160417_160053

© Discover Serbia 2016

Turističko udruženje sa